Szabadidő

Teflon, Pacal, Áfa – kifogyhatatlan a vicces állatnevek tárháza

Egy jó név megtalálása komoly fejtörést okoz az embernek, legyen szó kisbabákról vagy éppen háziállatról. Kedvenceink esetében az utónévkönyv és az MTA Nyelvtudományi Intézete sem szab határokat, így aztán a gazdik fantáziája elszabadulhat. És el is szabadul...

Sokszor a névadásban még az állatok neme sem befolyásolja a gazdikat, mert annyira ragaszkodnak az ötletükhöz, hogy tökmindegy, szerencsétlen kutya vagy macska hím-e vagy nőstény. A vicces állatnevek tárháza gyakorlatilag kifogyhatatlan, gyűjtsetek ti is, és írjátok meg nekünk kommentben!

Raktáros  egy macska kapta ezt a remek nevet, mert csak a garázsban, a konzervdobozok tetején volt hajlandó aludni. A Báró Úr és Szervác is bájos cicákat takar, ők Raktárossal élnek egy háztartásban. De az a lány is díjnyertes nálunk, aki kizárólag gyógyszerneveket ad házi kedvenceinek, így lett a három cica neve: Kalmopyrin, Andaxin és Szeduxen.

Dr. Juhász Ödön, szintén egy macsek, akit jókedvükben csak Döncinek hívtak a gazdái, azonban, ha rossz fát tett a tűzre, azonnal a teljes nevére váltottak. Egy kedves barátom tacskója volt Józsi, aki neve ellenére lány volt. Mivel a politikusok is rendkívüli népszerűségnek örvendenek, ezért egy helyes boxert Putyinnak nevezett el a gazdája. Mondjuk, sétáltatás közben biztosan sokan néztek rá furán, amikor elkezdett hangosan kiabálni a kutyának.

Teflon, Pacal, Zokni: szinte bármilyen állatnak adható nevek, illetve csíkosoknak javasoljuk még a Pizsit is. Szigorúbb, esetleg pitbull típusú kutyák a Fegyőr nevet is viselhetik, fekete macskának pedig bátran jöhet a Nikotin.

fotó: Braydon Anderson
fotó: Braydon Anderson

A mindent vivő az Áfa, főleg a gyere ide behívással párosítva, nagytestű kutyáknak remek választás lehet. Patkányoknak a Lecsó, Hiszti, Rágcsa nevek igazán bravúrosak. A törpenyulaknak cuki a Puszedli, illetve egy zebrapintypárt Valika és Palika névre kereszteltek.

És nektek vannak hasonlóan vicces állatnevek a tarsolyotokban?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top