Szabadidő

Jön a lehűlés! Már nem kell sokat várni

A jelenlegi számítások szerint a hét végétől kezd lassan enyhülni a hőség Magyarországon.

Egyelőre folytatódik térségünkben a ritkán előforduló, de nem egyedülállóan magas hőmérsékleti értékeket eredményező hőhullám. A nyugat-európai frontrendszer Magyarországra várhatóan csak a jövő hét elején érkezik – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban Üveges Zoltán meteorológus.

A jelenlegi kilátások alapján az északnyugati országrészben már a hét legvégén mérséklődhet a meleg záporok, zivatarok kíséretében, a délkeleti megyékben viszont csak a jövő hét közepére várható számottevő enyhülés.

Csütörtökön is a szerdaihoz hasonló időjárás várható: jellemzően 33–38 fok közötti maximumokkal, de a Tiszántúlon már akár 39 fokot is mérhetnek – mondta a meteorológus. Ám szerinte az országos melegrekord – a 2007-ben Kiskunhalason mért 41,9 fok – megdőlése nem valószínű.

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár keddtől péntek éjfélig rendelte el a hőségriadót az egész ország területére.

Hírek a hőségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top