Szabadidő

Feladta az ultrafutó, pedig már csak 36 kilométer volt hátra a tízezerből

Az indiai Samir Singh még áprilisban kezdte száznapos futását Mumbaiban.

Alig 36 kilométerrel a 10 ezer kilométeres táv befejezése előtt kellett abbahagynia a futást az indiai ultrafutónak, Samir Singhnek. A 44 éves férfi hólyagok, betegségek és sérülések között jutott el idáig, de végül a fájdalom és a kimerültség miatt adta fel – számolt be az AFP.

“A hit futójának” hívott és gyakran Forrest Gumphoz hasonlított sportoló azt tűzte ki célul, hogy 100 nap alatt alatt lefut 10 ezer kilométert Mumbaiban, és naponta legfeljebb 3 dollárt költ.

Április 29-én, perzselő forróságban kezdte a táv teljesítését, de a monszun idején sem hagyott ki egyetlen napot sem. Az utolsó napra 150 kilométer maradt, mert egy korábbi betegség miatt elmaradt az ütemtervtől.

A 40 kilóra lefogyott atléta 114 kilométert teljesített, de 36 kilométerrel a vége előtt fel kellett adnia. De betegségek és láz közepette így is maga mögött hagyott 9964 kilométert 100 nap alatt. A rendkívüli teljesítménnyel az emberi szellem kitartását szerette volna megmutatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top