Szabadidő

Regényt írt az általa elkövetett gyilkosságokból a krimiíró

A gyilkosságokat még 1995-ben követte el, és azóta bujkált a krimiíró. Új könyvében megírta az esetet, és a feleségének is felfedte tettét.

Liu Yongbiao kínai író The Guilty Secret (A bűnös titok) című könyvének bevezetőjében elárulta, hogy már el is kezdte írni új krimijét, amelynek főhőse évtizedekig bujkált azután, hogy rettenetes gyilkosságokat követett el.

Mint kiderült, The Beautiful Writer Who Killed (A gyönyörű író, aki gyilkolt) című kötete több mint fikció. Az írót a héten letartóztatták, miután gyanússá vált, hogy húsz évvel ezelőtt részt vehetett egy négy ember életét követelő, brutális rablógyilkosságban – írja a Ma.hu.

A gyanú szerint az író egy társával 1995-ben szobát foglalt egy vendégházban a Kína keleti részén található Huzhou városában, hogy kirabolhassa a vendégeket. Az egyik vendég szembeszállt velük, őt halálra verték. Hogy ne legyen szemtanú, a szállást üzemeltető párral és 13 éves unokájukkal is végeztek.

Sokáig hiába nyomoztak a gyilkosok után, mert semmilyen összefüggést nem találtak köztük és az áldozatok között, az ügy felderítésében egyes információk szerint a DNS-technológia nagy szerepet játszott. Liu mellett egy 64 éves, Wang nevű férfit gyanúsítanak a gyilkosságok elkövetésével. 

Liu nem publikálta a beharangozott könyvét, de feleségének írt egy egyoldalas levelet, amelyben bevallotta, milyen bűnöket követett el. A letartóztatásában részt vevő egyik rendőr szerint azt vallotta párjának, két évtizede várt arra, hogy elfogják, így végre megszabadulhat a mentális kínoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top