Szabadidő

Bulizni indult a dán herceg, de személyi nélkül nem engedték be a bárba

Nem engedték be Frederik dán koronaherceget egy ausztrál bárba, mert nem volt személyazonosításra alkalmas dokumentuma.

A 49 éves herceg, aki egy vitorlásversenyen tartózkodik Ausztráliában, pénteken éjfél előtt nem sokkal a brisbane-i Jade Buddha bárba akart betérni kíséretével. Queensland államban július óta szigorú alkoholtörvény írja elő, hogy bizonyos szórakozóhelyeken személyazonosításra alkalmas dokumentumot kell felmutatni, ha este 10 óra után akar valaki betérni.

Phil Hogan, a bár társtulajdonosa az ABC ausztrál műsorszolgáltatónak elmondta, hogy nagyon kínos volt számukra a helyzet.

Frederik herceg és kísérete negyedóra múlva visszatért a diplomáciai testület biztonsági embere kíséretében, aki kérte a bár személyzetét, engedjék be a dán vendégeket annak ellenére, hogy nincs személyi igazolvány náluk.

A bár biztonsági szolgálata ekkor az interneten kezdett el kutatni a herceg azonosítása miatt, és közben az alkohol és szerencsejáték szabályozásában illetékes hatósággal (OLGR) is felvették a kapcsolatot, hogy engedélyezzék a herceg látogatását a bárba, ám kísérletük sikertelennek bizonyult. Az OLGR szóvivője hétfőn azzal védekezett, hogy egészen aznapig nem volt tudomásuk a problémáról.

A bár tulajdonosa szerint mindent megtettek, a törvényt ugyanis csak egy kivételes engedéllyel lehet kikerülni. Hozzátette, hogy a pénteki eset csak a jéghegy a csúcsát mutatja. A múlt hónapban Brisbane egyik előkelő bárjába nem engedtek be francia csúcsborászokat a tilalom miatt.

Pedig a dán koronahercegnek jó élményei fűződnek a bárokhoz: ausztrál feleségével, Maryvel a 2000-es sydneyi olimpiai játékok idején ismerkedett meg – egy bárban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top