Szabadidő

A menhely előtt éjszakázott a kétségbeesett gazdi, hogy visszakapja kutyáját

Miután elveszítette imádott kutyáját, a hajléktalan férfi minden pénzét buszjegyre költötte, csak hogy megtalálja kedvencét.

Egészen rendkívüli látvány fogadta a minap az amerikai DeKalb állatvédő szervezet munkatársait, mikor reggel munkába mentek. A menhely kapujában ugyanis egy fiatal – láthatóan hajléktalan – férfi aludt összegömbölyödve. Mikor az egyik önkéntes, bizonyos Karen Hirsch rákérdezett a férfinél, hogy mit keres itt, gyorsan kiderült, hogy a kutyájáért jött, amelyet néhány nappal korábban veszített el.

Kizárásos alapon döntött úgy, hogy a menhelyünkhöz jön. Abban reménykedett, hogy ha kedvencét kóbor kutyaként fogták be, akkor a lehető legnagyobb és legközelebbi menhelyre viszik majd” – nyilatkozta a The Dodo című lapnak Karen, majd hozzátette, a férfi jól számított. A kutyus tényleg náluk volt, de onnan átszállították a szervezet új építésű menhelyére, a város másik végébe.

A menhely előtt éjszakázott a kétségbeesett gazdi, hogy visszakapja kutyáját

“A férfinek nem maradt pénze, hogy a kutyájáért vonatozzon, ezért a munkatársakkal úgy döntöttünk, összedobjuk neki a pénzt” – árulta el Karen, majd hozzátette, kollégáinak nagy öröm volt látni, ahogy az elveszettnek hitt kutya és gazdája újra találkozik. “Mondhat akárki akármit arról, hogy egy hajléktalannak nem szabadna kutyát tartania: sokszor erősebb köteléket ápolnak kedvencükkel, mint azok, akiknek mindenük megvan.”

A menhely munkatársai a férfi kedvéért elengedték az ilyenkor szokásos örökbefogadási díjat, sőt, még a segítségüket is felajánlották. Hogy ha a párosnak a jövőben anyagi, orvosi segítségre lenne szüksége, rájuk bizton számíthatnak.

Olvass még többet a menhelyről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top