Szabadidő

Aggódnak a Vágtán fellépő, csontsovány lovak miatt

Az egyik lovasiskola vezetője levelet írt egy másik lovasiskola vezetőjének, mert az utóbbi nemtörődömségből nem eteti rendesen az állatait, amelyek mára teljesen lesoványodtak.

Vasárnap fellépett a Nemzeti Vágtán a híres lovas kaszkadőr, Tóth Szilárd és csapata, a Győri Ördöglovas Iskola tanulói. Előadásukkal nem volt gond, viszont a trükkökhöz használt lovak csontsoványak voltak, pont úgy néztek ki, mint azok a jószágok, amelyeket felelőtlen állattartók istállóiból szoktak kimenteni az állatvédők.

A lovak állapotát a Lendület Lovasiskola vezetője, Falus Vera tette szóvá egy Tóth Szilárdnak írt nyílt levélben. Az Index megszerezte a Facebook egyik zárt lovas csoportjában közzétett levelet, amelyben Falus számon kéri Tóthot, hogyan van bátorságuk felszerszámozni a csontsovány lovakat, majd közönség előtt ugrálni a csontjaikon.

A közönség állítólag a lovak állapotát azért nem láthatta, mert a műsor alatt az állatokat letakarják. Tóth Szilárdot állattartási gyakorlata miatt már többször is feljelentették az állatvédők a helyi jegyzőnél, de eddig nem szankcionálták az elismert lovas kaszkadőrt.

A lap forrásai szerint Tóth nem spórolásból, hanem nemtörődömségből nem eteti a lovait, ezért kerültek ilyen rossz állapotba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top