Szabadidő

Tom Hanks is megszólalt az erőszaktevő producer ügyében

Ő nem dolgozott együtt Harvey Weinsteinnel, de megvan róla a véleménye.

Illik a képbe, nem?” – kommentálta Tom Hanks a Harvey Weinstein ellen felhozott nemierőszak-vádakat. Az elmúlt héten több mint harminc nő, színésznők, assisztensek, háttéremberek nyilatkozták, hogy a nagy hatalmú filmmogul szexuálisan zaklatta őket.

Tom Hanks A Kör című filmben (forrás: Big Bang Media)

Tom Hanks A Kör című filmben (forrás: Big Bang Media)

A társadalom minden szintjén jellemző, hogy nagy hatalmú emberek megússzák a disznóságaikat. Nem akarom bántani Harvey-t, de nyilvánvaló, hogy valami nem stimmel. Nem lehet azzal védekezni, hogy “régi vágású vagyok, a hatvanas-hetvenes években nőttem fel”. Én is akkor nőttem fel” – nyilatkozta Hanks. A színész a Mad Men című sorozattal is példálózott, szerinte az a szexista hozzáállás, ami a sorozat férfihőseit jellemzi, ma is kísért Hollywoodban.

Most úgy áll a dolog, hogy Harvey Weinstein karrierjének vége: a Ponyvaregény, a Szerelmes Shakespeare, a Napos oldal és még több száz másik film Oscar-díjas producerét kirúgták a cégéből, és valószínűleg napokon belül kizárják az Amerikai Filmakadémia és az amerikai produceri kamara soraiból is. Az utóbbi szervezetből való kizárás tulajdonképpen azt jelenti, hogy Hollywoodban többet nem csinálhat filmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top