Szabadidő

Kiderült, hány magyar mehet a téli olimpiára

Egyelőre még csak két kvótája van Magyaroszágnak, de eldöntötték, hogy legfeljebb hány versenyző és kísérő utazhat Dél-Koreába.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén egyhangúlag jóváhagyták a jövő évi phjongcshangi téli olimpián részt vevő magyar csapat és a küldöttség személyi összetételét.

A február 9. és 25. között Dél-Koreában sorra kerülő téli olimpián eszerint a magyar csapatot legalább 10, legfeljebb 22 versenyző alkotja majd, és 16 kísérő teszi teljessé a delegációt. A legtöbb magyar sportoló – várhatóan a maximális 10 – rövidpályás gyorskorcsolyában indulhat.

Dél-Korea jövőre a szöuli nyári ötkarikás játékok után 30 évvel rendez ismét olimpiát, amelyen 15 szakág összesen 102 versenyszámában osztanak érmeket.

Magyarországnak eddig két kvótája van, sífutásban Kónya Ádám, valamint női műkorcsolyában Tóth Ivett révén, de még számos további magyar versenyző részvétele valószínűsíthető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top