Szabadidő

Vitézül állta a tehenek ostromát a bátor lúd

A patásoknak valószínűleg nem tetszett a tollas betolakodó, ezért megpróbálták elijeszteni, mérsékelt sikerrel.

A természet csodálatos, ezt az alábbi videót megosztó Nature is Amazing Twitter-csatorna neve is jól mutatja. Az alábbi képsorokon egy kanadai lúd látható, amely ki tudja, hogyan és miért, de egyedül maradt egy legelő közepén. Lehet, hogy lekéste a csatlakozást a többiekhez, az is lehet, hogy társai valamivel távolabb, a kamera látószögén kívül helyezkednek el, de ez nem is annyira fontos.

Ami a lényeg, hogy a mezőn legelésző szarvasmarháknak előbb-utóbb feltűnt a különös betolakodó, ezért szépen, lassan közelebb ólálkodtak, hogy megtekintsék a furcsa vendéget. 

Mint látható, némelyik tehén kifejezetten agresszívan lép fel, és megpróbálja elriasztani a madarat a legelőről.  De a kanadai vadludat nem olyan fából faragták ám, hogy néhány mamlasz marhától az inába szálljon a bátorsága. Sőt, a fekete tehenet, amelyik a videó második részén próbálkozik nála, még el is tudja ijeszteni a szárnyai széttárásával.

Más kérdés, hogy ez inkább a fekete patásról állítja ki a szájhősnek kijáró bizonyítványt, de meg kell emelni képzeletbeli kalapunkat a vadlúd előtt is, amely nem hagyta, hogy a nála sokkal nagyobb és erősebb állatok zaklassák. Szép volt! A bátor szárnyasnak innen is küldjük a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal  című, méltán népszerű rajzfilmsorozat főcímdalát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top