Szabadidő

Ezekért a játékokért fognak megőrülni jövőre a gyerekek

A tengerentúlon már most is hódítanak az aprócska játékok, amelyek iránt már most akkora az érdeklődés, hogy a forgalmazók alig győzik kiszállítani a megrendeléseket.

A Fingerlings nevű játékok valójában aprócska, majomra emlékeztető robotok, amelyeket a felhasználó szó szerint az ujja köré csavarhat. A kis állatkák úgy kapaszkodnak az emberi ujjba, mintha csak egy ágon üldögélnének a vadonban.

A Fingerlings játékok azonban nem ettől lettek hihetetlenül népszerűek. A kisméretű robotok ugyanis meglepően élethűen reagálnak: érintésre odafordítják a fejüket, ha pedig rájuk fújunk, különféle hangokat adnak ki. Ha például a felhasználó a játékbábu arcára fúj, a kis majomszerű lény olyan hangokat hallat, mintha éppen puszit adna.

Bár alapvetően nem drága dologról van szó, a Fingerlings játékok beszerzése nehézkes lehet. A kis robotokat 15 dollár körüli összegért árulják, ez nagyjából szűk négyezer forintnak felel meg. Azonban akkora a kereslet irántuk, hogy ha egy amerikai játékboltban kikerülnek a polcra, egy-két órán belül elfogynak. A különböző webshopokban pedig az eredeti ár többszöröséért lehet hozzájutni, már persze, ahol nem fogy ki a készlet pillanatokon belül. Az Ebay közleménye szerint ugyanis november 1. és november 16. között minden harmincötödik másodpercben (!) értékesítettek egyet a kelendő játékokból.

A hamisítók is feltűntek a színen, a játékokat gyártó cég, a WowWee csak októberben 165 vállalkozást perelt be, amelyek hamisított Fingerlings-majmocskákat kínáltak. Aki esetleg online szeretne rendelni, alaposan nézzen körül, mert Magyarországon egyelőre nem találtunk olyan webshopot, ahol hozzá lehetne jutni az eredetihez, ellenben a Google a megbízható online áruházak mellett számtalan, gyanúsnak tűnő oldalt is talál, ahol feltehetően hamisított, vagy indokolatlanul túlárazott darabokat kínálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top