Szabadidő

Kegyetlen módon öltek meg egy szerelmes kutyapárt Kiskunlacházánál

A két munkakutya senkit sem zavart, ám egy ismeretlen kegyetlen módon lelőtte őket. Ráadásul úgy, hogy ezzel emberéletet is veszélyeztetett.

Felkavaró posztot tett közzé két kutya megöléséről a Kiskunlacházi Mezei Őrszolgálat. A bejegyzés szerint december 1-jén Apaj és Kiskunlacháza határán, a Dömsödi csatorna partján eldördült két puskalövés, amely két kutya életének a végét jelentette.

Azt írják, az ismeretlen elkövető anélkül, meggyőződött volna a körülményekről, azonnal és könyörtelenül agyonlőtte őket. A törvény ugyan lehetőséget ad vadászterületen a kutya lelövésére, de csak akkor, ha gazdája nem beazonosítható, ha az állat vadat űz, vagy más módon nem lehet leválasztani zsákmányáról. Ilyenkor is csak akkor, ha a lövés másokat nem veszélyeztet.

Az egyik áldozat, egy fehér pulikutya egy kiskunlacházi agrárvállalkozás képzett, munkában lévő terelőkutyája volt. A másik a közeli halastó őrkutyája volt, amelyik tüzelt, és emiatt lépett meg szolgálati helyéről egy „légyottra” a pulival.

Az őrszolgálat beszámolója szerint miközben a két kutya a gát tetején kergetőzött egymással, a juhász a gát mellett legeltette a birkanyájat. A kutyákat agyonlövő viszont ezt nem vette figyelembe. Ha ugyanis a gát tetejére lő, azzal másokat is veszélyeztet, hiszen irányíthatatlanul útjára enged két lőszert. Arra sem volt figyelemmel, hogy a gát takarásában egy ember van, aki bármikor feljöhet a töltésre.

A fehér puli a nyomok alapján azonnal kimúlt, mert a lövés szíven találta. A testéből távozó lövedék a gerince mellől tépett ki egy tenyérnyi húst. A keverék őrkutya nem volt ilyen szerencsés. Lágy nyaklövést kapott. A lövedék átment a nyakán, nem ért csontot. A halálvágta után szenvedve elvérzett a csatorna partján…

A juhász a gát tövéből végignézte kedvence halálát, és érthető módon csak akkor mert felmenni a gátra, amikor hallotta az autót elmenni.

Az őrszolgálat megtette a szükséges hatósági lépéseket, hogy megtalálják az elkövetőt. Erre nagyon kicsi az esély, mert nincs lőszer, így nem lehet beazonosítani az elkövető fegyverét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top