Szabadidő

Állatkínzás: hiányos állkapoccsal, borzasztó állapotban mentették a fővadász kutyáját

Borzasztó állapotban használhatta vaddisznóhajtásra a 3 éves Boldizsárt a vadász gazdája.

Leszakadt heréjű, hiányzó állkapcsú, sérült kutyához riasztották a várpalotai állatvédőket pár napja, miután az állat a semmiből tűnt fel egy Tés melletti tanyán – írja a Hvg.hu.

A kutyában volt chip, sőt GPS-es nyakörvet viselt, az állatvédők hamar összerakták a történetet. A Boldizsár nevű, 3 éves kutyát valószínűleg vaddisznót hajtani küldték, lehetséges, közben sebesítette meg egy vadállat.

A nyakörvön találtak egy mobilszámot is, amiből kiderült, hogy egy Zirc térségéhez tartozó vadásztársaság fővadásza lehet a gazda. Ám a chip más tulajdonost jelzett. A vadász a nyilvántartott gazda aznapi dátummal ellátott lemondó nyilatkozatával jelentkezett. Azt mondta, csak nem lett átírva az ő tulajdonában lévő eb.

Azonnal vissza akarta kapni a kutyát, még feljelentéssel is fenyegette az Alex Állatvédő Egyesület vezetőjét, amiért ellopták a kutyáját. A rendőrség az állatvédők kérésére sem akarta lefoglalni az állatot, ami azt jelentette volna, hogy vissza kell adni a gazdájának.

Kiderült az is, hogy a fővadász egyik közeli rokona rendőr a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. Bár a lap megkérdezte erről a rendőrséget, csak azt a választ kapták, hogy a főkapitányság elfogultságot jelentett be az ügyben. Vagyis lehet személyi összefonódás.

Végül az ORFK döntése nyomán indult eljárás állatkínzás miatt.

A helyi állatvédők fellépésének hála végül sikerült megállapodni a fővadásszal, hogy Boldizsárt átadja az állatvédőknek, jelenleg egy kutyák rehabilitációjában jártas önkéntes gondoskodik róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top