Szabadidő

Polgár Zsuzsa is tiltakozik a sakk-vb szexpózos logója miatt

A többszörös világbajnok sakkozó azt követeli, dobják a kukába a grafikát, és álljanak elő egy megfelelővel.

A héten mutatták be a 2018-as sakkvilágbajnokság logóját, amely azonnal hatalmas felháborodást váltott ki. A grafikán ugyanis szexpózban sakkoznak.

Polgár Zsuzsa többszörös magyar sakkvilágbajnok sem hagyta szó nélkül a logót. Twitterén azt írta:

Helyénvaló ezzel reklámozni a gyerekeknek?

A Facebookján később azt is követelte, hogy dobják a kukába a logót, és álljanak elő egy olyannal, amire a teljes sakkvilág büszke lehet.

A Magyar Nemzet cikke szerint Polgár Zsuzsán kívül is sokan felháborítónak tartják a logót. David Smerdon ausztrál nagymester például azt írta: „Nem, ez nem vicc.” A britek világbajnoki döntős kiválósága kevésbé szalonképesen fogalmazott: „They are giving #chess world a good fucking.”

A Nemzetközi Sakkszövetség eközben büszkén posztolja a felháborodásokat összegző cikkeket, mintha kimondottan erre a hatásra készültek volna. A Maxim magazinnak például cinikusan azt válaszolták: „Tudtuk, hogy egy nap majd a sakk is betör az oldalaitokra.”

A szervezők szempontjából úgy tűnik, minden rendben van a logóval, amelyen hosszasan dolgoztak művészekkel és dizájnerekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top