Szabadidő

Búcsúztasd 2017-et ezekkel a videoklipekkel

Még néhány óra hátra van a 2017-es évből, kezdd a felkészülést az esti bulira az év legjobb zenei videóival. Hangerőt fel, és hadd szóljon!

Az alábbi klipeket egy dolog köti össze: a minőségi operatőri és látványtervezői munka. De azért igyekeztünk úgy válogatni, hogy főként bulizósabb számok kerüljenek a felsorolásba, elvégre mégiscsak az év utolsó napjáról van szó. Lássuk, kik szánták a legtöbb időt és energiát rá, hogy számaikhoz méltó vizuális hátteret hozzanak létre.

Charli XCX – Boys

A #metoo-mozgalom születésének évében a mindig provokatív Charli XCX és csapata pimasz fricskát mutat a férfiak világának. A Boys című klip a nőket tárgyiasító videókat figurázza ki parádésan. Az éles szemű nézők pedig jó néhány ismert embert is felfedezhetnek a kiskutyákkal, vizes pólókkal és hasonló agyonhasznált klisék társaságában pózoló pasik között. A klip már csak azért is különleges, mert Charli XCX saját maga rendezte, a Boys pedig tökéletes indítása lehet egy pörgős szilveszteri bulinak. Reméljük az énekesnő a jövőben sem hagy fel a kliprendezéssel, epedve várjuk a következő alkotását.

Dua Lipa – New Rules

Aki újrakezdést, új dolgok kezdetét várja 2018-tól, annak ajánljuk Dua Lipa elektropop himnuszát, amely egészen új megközelítésbe helyezi a szakítós szám fogalmát. Itt nincsenek könnyek, összegyűrt zsebkendők és a tévé előtt kanalazott fagyi, itt csak erős, önbizalommal telt nők vannak, akik előre néznek és saját kezükbe veszik a sorsukat. A klip ezen felül szemet gyönyörködtetően megkoreografált darab, amelytől jól eső borzongás fut végig az ember karján, ha rajong a szabályos mozdulatokért és az élénk színekért.

HAIM – Want You Back

A Haim lánytrió sem bízta a véletlenre a Want You Back című szám klipjét, elképesztő összhangban mozognak, olyannyira, hogy az összes ritmusra és magasdobra is jut egy-egy mozdulat. Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be, bizony mindenkinek akad olyan kedvenc dala vagy videoklipje, amelyre önfeledten, a tökéletességig begyakorolt mozzanatokkal tud táncolni, otthon, a négy fal között. Ma este ne legyünk szégyenlősek és nyugodtan perdüljünk táncra bárhol, elvégre egy évben csak egyszer van szilveszter. 

Lorde – Green Light

Lorde dala talán az egyik legkomolyabb a felsorolásban, mivel egy kudarcra ítélt kapcsolatról szól, ennek ellenére kellően energikus ahhoz, hogy akár a szilveszteri buli későbbi óráiban is lejátszhassuk és garantáltan közös éneklés és táncolás lesz a végeredmény. Bónusz, ha valaki Lorde-val együtt végigmozogja az egészet, garantáltan felszökik a pulzusa a végére.

St. Vincent – New York

Bár nem élünk New Yorkban, St. Vincent himnusza a Nagy Almához megér egy lejátszást, már csak azért is, mert a szinte Wes Anderson világát idéző színes hátterek olyan arcát mutatják meg a metropolisnak, amit még azok sem feltétlenül ismernek, akik születésük óta ott élnek. Gyakorlatilag egy háromperces, minimalista zenei festményt kapunk Annie Clarktól, vagyis St. Vincenttől, amit önmagában a képek miatt is érdemes megnézni. De persze a zene sem rossz. 

Grimes feat. Janelle Monáe – Venus Fly

Claire Bouchert, vagy művésznevén Grimest kétségtelenül besorolhatjuk a kétezer-tízes évek legmeghatározóbb előadói közé. Ha pedig a kanadai énekesnő mellé odaállítjuk a legalább ennyire eklektikus és sokoldalú Janelle Monáét, a végeredmény egy olyan látványorgiával ötvözött zenei csemege lesz, mint a Venus Fly. Az élénk színekkel és szürreális képekkel operáló videoklip garantáltan odaszögez mindenkit a képernyő elé, feltéve, ha képes ellenállni a sötéten lüktető ritmusnak. 

Cassius feat. Cat Power & Pharrell Williams – Go Up

Szerkesztőségünk egyértelmű kedvence, aminek nyugodt szívvel ítéljük oda az év videoklipje megtisztelő titulust. A sodró lendületű szám már az első másodperctől táncra csábít, az ezt kísérő videoklip pedig egy jó értelemben hátborzongató műremek. A kettéosztott képernyőn teljesen eltérő képsorokat látunk, amelyek mégis tökéletes szinkronban vannak egymással. Ezt ragozhatnánk még az éjféli pezsgőbontásig, de ehelyett inkább azt javasoljuk, mindenki nyomja meg a Lejátszás gombot, tegye ki a videót teljes képernyőre és dőljön hátra. Aztán indítsa el elölről. Újra és újra. Egészen 2018-ig. Boldog új évet kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top