Szabadidő

5 tipp, hogy jól induljon az új év első napja

Vannak, akik enyhe szorongással tekintenek az előttük álló esztendőre. Adunk pár tanácsot, hogy mivel foglald el magad, és meglátod, hirtelen azon kapod magad, hogy már nagyon várod, mit hoz majd 2018.

Ismerős az érzés: valamikor dél körül kiesünk az ágyból, összetörve a tegnap esti bulizás után, és az ablakon kinézve az ólmos, szürke január elsejei üresség fogad, hiszen ilyenkor a legtöbben pontosan ugyanezt teszik, a meleg lakásban. Van, aki nem hajlandó ilyenkor tudomást venni róla, hogy bizony holnap már újra el kell indulni a munkába, iskolába, jönnek újra a dolgos hétköznapok. Azonban nem kell feltétlenül ebben a melankóliában tölteni az egész napot. Lássuk, mivel tudjuk elfoglalni magunkat a kanapén fetrengés és a tévé bambulása helyett.

Könnyítsd meg a munkakezdést!

Persze ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani, mindenesetre egy pici erőfeszítéssel sokat tehetünk azért, hogy gördülékenyen induljon az új év. Szánjunk rá egy órát, és takarítsuk ki az ünnepek felgyülemlett e-maileket a postafiókból, és írjunk egy listát, hogy mik azok a teendők, amiket a munkába visszatérve el kell végeznünk. Ha ezt megtesszük még elsején, másodikán már abból az előnyből indulunk, hogy nem kell még egyszer átgondolni az egészet, csak ránézünk a listára, és máris.

Tervezz nyaralást!

A januári szürkeségben kifejezetten üdítő lehet fehér homokos tengerpartokat, sűrű zöld erdőket, vagy más szép tájakat nézegetni, elábrándozni a helyi ételkülönlegességekről és egy picit beleveszni a tervezgetés izgalmába, az apró részletekbe. Gondold végig, hova szeretnél elutazni idén, és már az év első napján tervezd meg, hogy pontosan mikor, mennyi időre és milyen helyre szeretnél elutazni.

Hova utaznál 2018-ban?

Ismerkedj meg egy új hobbival!

Már az is jó móka lehet, ha körülnézel, hogy mi az, amit szívesen kipróbálnál, a keresgélés végére garantáltan több, izgalmas opciód is lesz, amelyekből válogathatsz. Ha egy új sportágat sajátítanál el, nézz meg pár látványos videót, ha pedig a kézi kötés rejtelmeiben mártóznál meg, erre is fogsz találni az interneten jó néhány hasznos útmutató cikket vagy blogot. Így az első, munkával töltött heted során már ott lesz a kellemes izgalom, ami a kellékek beszerzésével és az első szárnypróbálgatásokkal telik majd.

Vágj bele valami újdonságba!

Szánj magadra egy kis időt

Ez a nap tényleg csak rólad szóljon: némítsd le a telefont, felejtsd el a Facebookot és a többit, és pihenj. Sétálj egy nagyot, élvezd ki, hogy milyen nyugodt és csendes még minden. Esetleg menj el egy fürdőbe és áztasd ki magad, aztán szerezz be valami finomságot, és délután nézd meg a kedvenc filmedet, olvasgass, vagy szégyentelenül lustálkodj, elvégre most még megteheted!

Csak nyugi, a mai nap még a kikapcsolódásé!

Indulj tiszta lappal!

Persze, az új év első napja mindig a fogadalmakról szól, de most nem erre gondolunk. Tervezd meg előre az évedet, találd ki, hogy mikor, mivel szeretnél foglalkozni, illetve új „projekteket” is kigondolhatsz, például, hogy az év során valamikor beiratkozol egy nyelvtanfolyamra, írsz egy könyvet vagy megvalósítod valamilyen régóta dédelgetett álmodat. Gondold végig, hogy ehhez mire lesz szükséged, és tervezd meg, hogy mikor, hogyan tudsz belevágni. A határ a csillagos ég, hiszen itt az új év, csak arra vár, hogy meghódítsd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top