Szabadidő

Kvíz: lássuk, mennyire jó a memóriád!

Ha úgy érzed, hogy a nagy lazítás közepette rád férne egy kis hétvégi agytorna, akkor itt a remek pillanat, hogy megdolgoztasd a rövid távú memóriádat.

Emlékszem, amikor gimibe jártam, úgy vágott az agyam, mint a borotva. Imádtam is tanulni, hiszen nagyon könnyen megjegyeztem egy csomó információt, a tévés kvízműsorokban szinte nem volt olyan kérdés, amire ne tudtam volna a választ. Még az a pillanat is pontosan megvan, amikor az utolsó szóbeli érettségim napján már túl voltam a vizsgán, és hirtelen elszorult a szívem, mert arra gondoltam, soha többet nem lesz akkora és olyan széles körű tudásanyag a fejemben, mint most. Persze jól el is határoztam, hogy majd szorgos gyakorlással igyekszem minél többet megőrizni az ismereteimből, de hát közbejött ez az élet nevű dolog, ami nem pont arról szól, hogy az ember a „temérdek” szabadidejében a középiskolás tananyagot ismételgeti.

Persze igyekszem az elmémet minél frissebben tartani, de olyan dolgok, mint az állandó multitasking –ami a munkámmal is jár –, rendre ellenem dolgoznak. Azért mégis próbálok minél több időt szánni olvasásra, rejtvényekre, játékokra, sportra, hiszen remélhetőleg még sokáig szükségem lesz a szürkeállományomra. Ennek szellemében hoztam most nektek is egy kis agytornát. A következő kvízzel egy kicsit ti is felpörgethetitek a rövid távú memóriátokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top