Szabadidő

Négy óráig bírta az állatorvos a csontrepesztő hideget egy kutyaházban

Dr. Ernie Ward azért bújt be egy teljesen átlagos kutyaházba, hogy kiderítse, mit élnek át a kutyák a házukban, amikor kinn fagypont alá csúszik a hőmérséklet.

„A világon nincs olyan, hogy egy kutya hozzá legyen szokva ezekhez a körülményekhez, és boldogan összekucorodva durmoljon” – összegezte tapasztalatait dr. Ernie Ward a kísérletéről készült videóban. A bevállalós állatorvosnak, akit állatbarát körökben csak a kutyák ügyvédjeként emlegetnek, nem ez volt az első meglepő videója.

Nyáron azt próbálta ki, mit élhetnek át kedvenceink, ha percekre, esetleg órára a kocsiba zárva hagyjuk őket. „Az előző kísérletnél az egyetlen vágyam az volt, hogy kijussak az autóból. Itt viszont, a hideg kutyaházban egy ponton túl már mozdulni sem bírtam, csak feküdni” – magyarázza az orvos, aki azt szeretné, ha a videó rábírná a gazdikat, hogy legalább akkor engedjék be az otthonukba kutyájukat, amikor az éjszakai hőmérséklet fagypont alá esik.

Ward a videóban fél óránként ad helyzetjelentést az állapotáról: először az egyik lábujja gémberedett el, majd az egész lába, végül, a negyedik óra környékén, amikor a testhőmérséklete – még a vastag kabátban és a puha takarók között is – 34,4 fokra hűlt, már nehézséget jelentett neki összefüggő mondatokban beszélnie, és szűnni nem akaró remeges vett erőt rajta.

A kísérlet egyik legdöbbenetes tanulsága az, hogy a kutyaház belső hőmérséklete szinte egyáltalán nem változott attól, hogy Ward ott volt benne. Sőt! A kísérlet még mínusz hét fokot mért a ház belsejében, ami az idő előrehaladtával és a külső hőmérséklet csökkenésével arányosan csökkent folyamatosan. A negyedik óra végén a házban már -9 fok volt.

állatorvos videó hideg

Négy órát bírt a brutális hidegben Kép forrása: Youtube

„Ha azt gondolod, hogy a legnagyobb fagyban kiteszed a házba a kutyád egy rakás meleg takaróval, és ő majd ellesz bent boldogan, akkor magadat hülyíted. Ezekre a körülményekre még ők sincsenek felkészülve” – jelentette ki az állatorvos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top