Szabadidő

Téli olimpia: történelmi sikert arathatnak Liu Shaolin Sándorék

A Liu testvérek 500 méteren állnak ma rajthoz, és az is kiderült, mi kerül egymillió forintba a ruhájukon.

Ma éremért szállnak harcba a rövid pályás gyorskorcsolyázóink a téli olimpián, és ezzel lezárulnak a sportág küzdelmei Pjongcsangban. Így 38 év elteltével újra magyar dobogós lehet a játékokon.

Mutatjuk a programot:

  • férfi 500 m negyeddöntő (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor) 11.00, elődöntő 11.42, döntő 12.13
  • női 1000 m negyeddöntő (Keszler Andrea) 11.14, elődöntő 11.51, döntő 12.26
  • 5000 m váltó döntő (Magyarország) 12.52

Liu Shaolin Sándor verseny előtti szemöldöksimogatása már a védjegyévé vált, reméljük, most szerencsét hoz neki. A mozdulatot a rajongók is imádják, a futam előtt az egyik önkéntes Sándorral egyszerre simítja végig a szemöldökét.

Később aztán egymás mellett is megcsinálták a mozdulatot:

Liu Shaoang épp az olimpiára kapott új lábbelit, mert kinőtte az előzőt. Ennek apropóján a Blikk megnézte, miből áll, és mennyibe kerül a gyorskorcsolyázók felszerelése.

Az egész testet beborító elasztikus ruha legalább a láb belső részénél és a hónaljnál vágásbiztos, hogy a korcsolyapengék nem okozhassanak életveszélyes sérüléseket. Ára 253 ezer forint.

A versenyzők egyedi cipőt hordanak, amelyet gipszforma segítségével a sportoló lábára készítenek. Kevlárt és bőrt használnak, és vákuumtechnológiával illesztik össze. Több mint félmillióba kerül.

Az acélból készült penge párja 125 ezerbe kerül, az éle 1,1 milliméter vékony. Hossza a férfiaknál 45 centi, a nőknél rövidebb.

A fentiekhez képest a sisak, a szemüveg és a kesztyű már „filléres tétel”, a három kiegészítő együtt kevesebb mint 100 ezer forintból megvan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top