Szabadidő

Istent játszik, vagy csak halad a korral Barbra Streisand?

Barbra Streisand múlt heti bejelentése nagy port kavart: bevallotta, hogy klónoztatta a kutyáját.

Az énekesnő első kutyája, Samantha 2017-ben pusztult el. Streisand múlt héten a Variety magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a coton de tuléar fajtájú eb gyomrából vett DNS-minta alapján két példányban klónoztatta kedves társát, így jelenleg a régi kutyájával teljesen azonos genetikai állományú két szőrpamaccsal, Miss Violettel és Miss Scarlettel osztja meg az otthonát.

A dolog technikai részéhez egyrészt szükség volt egy kutyabéranyára, illetve egy nagyobb összegre, ugyanis a texasi székhelyű Viagen Pets mintegy 50 000 dollárt kér minden egyes klónozásért.

Barbra Streisand (@barbrastreisand) által megosztott bejegyzés,

Természetesen Miss Violet és Miss Scarlett, bár genetikailag azonosak, másmilyen emlékekkel rendelkeznek, mint elődjük, Samantha, azaz egészen más lehet a személyiségük is. A klónozásnak ebben az esetben is főleg érzelmi okai lehetnek, hiszen így Streisand könnyebben dolgozhatja fel szeretett kutyája elvesztését. (A fotón szereplő harmadik kutyus, Miss Fanny mindössze távoli rokon.) 

Bár sok rajongó felháborodott az énekesnő döntésén, ez távolról sem az egyetlen példa az állatok klónozására. Dolly bárányt 17 éve, 2001-ben klónozták, Kínában pedig a közelmúltban több új publikáció számolt be majmok klónozásáról. A házi kedvencek genetikai állományának másolása mint szolgáltatás egyébként egy kutyaöltőnyire nyúlik vissza: az első ilyen eset 2006-ban történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top