Szabadidő

Ismét jön a feltöltőkártyás adategyeztetés: aki nem figyel, elvesztheti az előfizetését

A tavaly elfogadott hírközlési törvény miatt a feltöltőkártyásoknak minden évben egyeztetniük kell adataikat a szolgáltatójukkal. Mutatjuk, mire kell figyelned.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a tavaly életbe lépett hírközlési törvény miatt minden évben egyeztetniük kell az adataikat a feltöltős SIM-kártyák tulajdonosainak. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn ismét felhívta a figyelmet, hogy akik ezt nem teszik meg, elveszthetik az előfizetésüket. A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya adategyeztetése várható.

A SIM-kártyás ügyfeleket idén is SMS-ben értesítik az adategyeztetésről a szolgáltatók. Az idei adategyeztetés határideje minden kártyatulajdonos számára más és más, az időpont ugyanis attól függ, hogy ki mikor kötötte meg a szerződését. Az adategyeztetést a szerződéskötéstől számított fordulónapig kell elvégezni, így aki annak idején év elején kötött szerződést a szolgáltatójával, annak az idei egyeztetés már most aktuális lehet.

Az NMHH arra kéri az előrefizetős SIM-kártyás ügyfeleket, hogy ha a szolgáltatójuk SMS-ben értesíti őket az aktuális adategyeztetésről, tegyenek ennek eleget a törvényi előírásoknak megfelelően – annak ellenére, hogy a tavalyi adminisztráció óta még nem telt el egy év. Azokat az előrefizetős kártyákat, amelyekre nem történik meg határidőben az adategyeztetés, a szolgáltatóknak ki kell kapcsolniuk. Fontos, hogy csak a szolgáltató SMS-értesítése után kell elvégezni az adategyeztetést. 

Az adategyeztetés mindhárom nagy szolgáltatónál online is elvégezhető a cégek honlapján:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top