Szabadidő

Emberre is támadhat a dolmányos varjú

A fiókáikat védő madarak nekimennek az embernek is, mindig hátulról, fejre támadnak. Mutatunk néhány módszert az elriasztásukra.

Megint varjak terrorizálják a lakókat, ezért figyelmeztetést adtak ki Debrecenben, hogy kerüljék el a fészkeket. Ugyanis most repülnek ki a fiókák, és a felnőtt madarak őket védve rátámadhatnak az emberekre – közölte a Tények.

A fiókák május elejétől folyamatosan hagyják el a fészkeket. Érdemes a földre is figyelni, mert akár ott is lehetnek fiókák.

A dolmányos varjú akkor támad, amikor veszélyben érzi a fiókáit

A dolmányos varjú mindig fejre támad és mindig hátulról. Ezért ha azt látjuk, hogy fenyegetően közeledik felénk egy madár, próbáljunk végig szemben maradni vele, így elkerülhetjük a támadást.

Az is beválhat, ha széttárjuk a kezünket, így nagyobbnak látszunk, és a madár megijed. Ha pedig fészek közelében közlekedünk nap mint nap, vegyünk sapkát.

Tavaly ilyenkor volt olyan bölcsőde Budapesten, ahol a gyerekeket nem engedték ki az udvarra játszani, mert az ott fészkelő madárpár agresszívan védekezett, még a macskákat is elzavarták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top