Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Jönnek az ablak nélküli repülőgépek

Ablak nélküli repülőjáratokat indítana az Emirates, amivel kevesebb üzemanyagot égetne el, és gyorsabb repülést biztosítana.

Bár elég rémisztő az ablak nélküli repülő gondolata, a környezettudatosság szempontjából mindenképpen megfontolandó. Sokan szeretünk repülés közben kitekinteni a felhőkre vagy csak a nagy kékségbe, de az Emirates szerint számos előnnyel jár, ha nincs ablak a gépeken.

A cég nemrég jelentette be, hogy az eredeti helyett virtuális ablakokkal tervez előrukkolni, vagyis odavetített képet láthat az utas az eredeti helyett. Az Emirates elnöke, Sir Tim Clark a BBC-nek elmondta, hogy a képek minősége annyira jó, hogy tulajdonképpen jobb, mint a természetes szemmel látott dolgok.

„A repülőgépek könnyebbek, gyorsabban tudnak repülni, valamint sokkal kevesebb üzemanyagot égetnek el, és magasabbra repülnek ablakok nélkül” – mondta el Clark. Szerinte további előny az is, hogy a repülőgépek biztonságosabbak lesznek, ha a tervek megvalósulnak, mert az ablakoktól való megszabadulás a síkok szilárdabbá tételét jelentené, amivel kiküszöbölhetők a „szerkezeti gyengeségek”.

The Sun

Címlap

top