Szabadidő

Oláh Gergő a 2018-as Múzeumok Éjszakája arca

Június 23-án nem csak Szent Iván éjszakája jön el, hanem a múzeumoké is. 16. alkalommal rendezik meg ugyanis június 23-ról 24-re virradó éjjel a Múzeumok Éjszakáját. Az idei év főszereplője Pécs városa lesz. Ezen az estén érdemes tehát kulturális programot szervezni sötétedés utánra is.

Múzeumba menni jó és érdekes, éjszaka múzeumba menni pedig egyenesen izgalmas! A Múzeumok Éjszakája szervezői és a részt vevő múzeumok pedig a legtöbb helyen különleges, erre az éjszakára összeállított programokkal várják az érdeklődőket.

Oláh Gergő a Múzeumok Éjszakáján

A tavalyihoz hasonlóan idén is lesz szóvivője a Múzeumok Éjszakája kulturális programnak, Oláh Gergő zenész személyében. Gergő igazi művészetkedvelő ember, aki saját múzeumi élményeire alapozva, ajánlja a június 23-i látnivalókat. Ilyen volt a Magyar Nemzeti Galéria minitextúrák kiállítása, vagy a kecskeméti Leskovszky Hangszergyűjtemény látogatása, ahová 6 éves , Denisz fia is elkísérte. Oláh Gergőék múzeumi kalandjait a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalán nézhetjük meg:

Múzeumban

Amit Pécs adhat a Múzeumok Éjszakáján

Pécs volt már Európa Kulturális Fővárosa, így a Múzeumok Éjszakájának főszereplőjeként is biztosan megállja a helyét. A kulturálisan (is) pezsgő, mediterrán hangulatú varos tökéletes teret ad, egy nyári éjszakai kalandozásnak. Szuper programnak ad otthont Idrisz baba türbéje, ahol igazi gyertyafényes kaland vár ránk a pécsi Rókus domb tetején található hódoltsági épületben. A nyolc szögletű türbében gyékényeken és párnákon (ha viszünk magunkkal) beszélgethetünk Idrisz babáról, Vámbéry Ármin dervis kutatóról és még egy zenés dervisbemutatót is megnézhetünk.

Múzeumok Éjszakája az egész országban

Az egész országban várják a múzeumok az éjszakai kalandorokat. Az Országos Szécsényi Könyvtárban például játékos nyomozás lesz, melyben az egész család részt vehet, hogy a könyvtár több szintjén felkutassák a Széchényi család kulturális örökségét. A helyes megfejtéseket érdekes jutalmakkal díjazzák.
A Múzeumok Éjszakáján részt vevő intézmények és programok listája folyamatosan frissül:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top