Szabadidő

Ha rosszkor pislogsz, lemaradhatsz róluk – A legrövidebb sztárcameók

Láttad Brad Pittet a Deadpool 2-ben? Nem? Pedig benne volt, legalábbis egy-két másodperc erejéig. A csak pillanatokra feltűnő vendégszereplő sztárok régi hagyománynak számítanak Hollywoodban, és van, amikor olyan rövid időre láthatjuk csak őket, hogy ha rosszkor pillantunk félre, lemaradhatunk róluk.

Chuck Norris a Kidobósban

Chuck Norris saját magát alakítja a Kidobós – Sok flúg disznót győz című Ben Stiller–Vince Vaughn-komédiában, és a kidobósbajnokság zsűrijében foglal helyet. A szerepe szerint csak győzedelmes mosollyal felmutatja a hüvelykujját, és annyit mond, hogy „Köszönöm, Peter”, de mivel Chuck Norrisról beszélünk, uralja a pillanatot.

Ron Jeremy a Szellemirtókban

A kevés ismert férfi pornósztárok közül Rocco Siffredi mellett még Ron Jeremy nevéről illik tudni. A köpcös pornós bámuló statisztaként tűnik fel a tömegben a tűzoltóállomás leégésekor a Szellemirtókban, és ez a szereplés annyira megihlette, hogy később a film pornóparódiájában is feltűnt.

Martin Sheen a Nagy durranás 2-ben

Míg a Nagy durranás első része a Top Gun, a folytatása már inkább a Rambo 2 paródiája volt. A vietnámi folyón hajózó Charlie Sheen hirtelen összefut a folyón a mellette elhajózó faterjával, aki az Apokalipszis most-ban játszott szerepéhez tért vissza egy kicsit. A találkozáskor mindketten egymásra mutatnak, és csak annyit mondanak, hogy „Jó voltál a Tőzsdecápákban”. Igen, abban a filmben mindketten szerepeltek.

 

Cate Blanchett a Vaskabátokban

Cate Blanchett vendégszereplése a Vaskabátokban nem olyan rövid, hiszen majdnem kétperces, de mivel a színésznő a bűnügyi helyszínelők munkaruháját és maszkját viseli, csak a szemét láthatjuk, így sokan nem ismerték fel. Amúgy a Simon Pegg által játszott főhős barátnőjét alakítja, akiről emberünk épp most tudja meg, hogy a kapcsolatuk szüneteltetése alatt összejött egy kollégájával.

Richard Branson a Casino Royale-ban

Ha valaki piszok híres és piszok gazdag, azt is megengedheti magának, hogy bevásárolja magát egy filmbe. A Virgin-társaságok (többek között bank és légitársaság…) sokszor celebként viselkedő ura, Richard Branson nagy James Bond-rajongó, így amikor alkalma nyílt elintézni magának egy cameót, nem habozott. A reptéri jelenetben az ellenőrzéskor pont nála jelez a detektor.

John Hurt az Űrgolyhókban

Ugyan az Űrgolyhókat elsősorban Star Wars-paródiaként tartjuk számon, az Alient is megidézik benne egy szenzációs jelenet erejéig. Az űrbéli bárban rosszul lesz egy vendég, akinek a hasából egy táncoló kis alien tör elő, ráadásul a pórul járt vendéget pont az a John Hurt alakítja, akinek az eredeti Alien filmben is ez a sors jutott. „Ó, nem! Már megint!” – vonja le a tanulságot csalódottan.

Danny Glover a Maverickben

A Halálos fegyver-filmek sikere miatt Mel Gibson és Danny Glover nagy párosnak számított, így amikor a filmek rendezője, Richard Donner egy westernkomédiát forgatott Gibsonnal, Danny Glovert is meginvitálta egy mellékszereplésre. A bankrablót játszó színész gyakorlatilag felismerhetetlen, hiszen maszkot visel, ám amikor a kendőjét lerántja Gibson, ők ketten egy pillanatra egymás szemébe néznek, megszólal egy kis Halálos fegyver-muzsika, a két férfi pedig határozottan úgy érzi, hogy valahonnan ismerősök egymásnak…

Channing Tatum az Itt a végében

A világ egyik legszexibb férfijának tartott Channing Tatumot a komikus Danny McBride megkötözött, kanos kutyaként viselkedő szexrabszolgájaként láthatjuk viszont az Itt a vége című világvége-komédiában, aki – ahogy ebben a filmben mindenki – saját magát alakítja.

Matt Damon a Thor: Ragnarokban

Matt Damont a hollywoodi cameók királyának tartják, annyi filmben vendégszerepelt. Állítólag az Ocean’s 8-hoz is forgatott, de abból végül kivágták, így utoljára tavaly a Thor: Ragnarokban láthattuk Asgardon, amint egy csapnivaló színházi előadásban a haldokló Lokit alakította szórakoztatóan ripacs módon.

Dan Aykroyd az Indiana Jones és a végzet templomában

Dan Aykroyd vaskos akcentussal kíséri el Jones doktort és utastársát a repülőgéphez, Spielberg pedig vigyáz, hogy nem mutassa túl feltűnően (vagy messziről, vagy hátulról veszi) a nagyon szolgálatkész és végig dumáló Webert.

David Beckham Az UNCLE emberében

Guy Ritchie egyik legjobb barátja David Beckham, így nem csoda, ha feltűnik egy filmjében. Az már annál inkább, hogy alig lehet ráismerni a vetítőgép kezelőjeként. Oroszul beszél, vastag keretes szemüveget hord, és végig árnyékban van, szóval nem csoda, ha sokan a film nézése közben nem ismertek rá.

Jackie Chan A sárkány közbelép-ben

A nagy Bruce Lee mellett a szárnyait bontogató Jackie Chan is csak kaszkadőr lehetett. A jelenetben hátulról próbálja lefogni Leet, de az kiszabadul a szorításából, kicsavarja a karját, végül pedig nyers erővel kitöri a nyakát. Reccs! Bye-bye, Jackie!

Cynthia Nixon a Lepattintvá-ban

Jason Segel lelkesen koktélozgat a bárpultnál, amikor az egyik koktél elfogyasztása közben azt játssza, hogy ő egy Szex és New York-szereplő. „Mi a helyzet, Miranda?” kérdezi, amikor mögötte a háttérben elvonul a sorozat Mirandáját játszó Cynthia Nixon. Ezt valószínűleg csak a nagyon éles szeműek szúrtak ki a filmet nézve.

Stan Lee elképesztően sok Marvel-filmben

Nem tudjuk, van-e a filmtörténetben valaki, aki több filmben cameózott volna, mint a Marvel-szuperhősök atyja, Stan Lee, de ha véletlenül kiderül, hogy nem ő a bajnok, a teljesítménye akkor is főhajtást érdemel. Emberünk szerepelt még Kevin Smith Shop-show-jában is, és az alábbi remek videós összeállításban az összes rövid jelenését megcsodálhatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top