Szabadidő

Varangyhotelt építettek, hogy a kutyájuk örüljön

A kutya csak nézegetni szereti a kétéltűeket.

Chloét, a beagle-keverék kutyust akkor fogadta örökbe a családja, amikor csak négyhetes volt. Azóta teljesen beilleszkedett, és boldogan éldegél három kutyatestvérével. Shelby Pittsley, a gazdájuk nemrég vette észre, hogy Chloénak különös hobbija van.

Amikor megjelennek a varangyok a kertben, Chloe imádja nézegetni őket. Eszébe sem jutna bántani a kétéltűeket, de minden este pontban fél tízkor leül a kis kerti tavacskájuk mellé, és állát a medence peremére támasztva figyeli, ahogy a varangyok esti fürdőjüket veszik. Ha pedig aznap nem jönnek a varangyok, vigasztalhatatlanul üldögél az udvar közepén.

Chloe örömmel nézegeti a kétéltűek fürdőzését. Fotó: Shelby Pittsley.

Innen jött a család ötlete, hogy a kis kerti tó mellett „varangyhotelt” építenek, ahol minden megtalálható, ami egy varangy délutánjait bearanyozhatja. Tiszta víz, hogy ússzanak, sár, hogy elbújhassanak, növények, amelyek árnyékot adnak, és néhány lépcső, hogy bármikor ki-bemászhassanak a medencéből.

Ezeknek a varangyoknak jobb életük van, mint sokunknak. Fotó: Shelby Pittsley

Az ötlet átütő sikert aratott: már az első este 12 varangy „szállt meg” a varangyhotelben, és azóta is mindennap ellátogatnak Chloéhoz, aki így minden este nézegetheti őket.

(via The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top