Szabadidő

Kártérítést kapnak a Ryanair törölt járatainak utasai

Több budapesti járatát is törölte a Ryanair a hétvégén, a hoppon maradt utasok kártérítést kapnak.

Egyáltalán nem volt jó hete az Ryanairnek, amely fennállásának legnagyobb sztrájkját élte meg az elmúlt napokban, korábban pedig a Budapesten hagyott csomagok miatt indított ellene eljárást a kormányhivatal. Szombaton és vasárnap több budapesti járatot is kénytelen volt törölni az ír fapados légitársaság rossz időjárási körülmények miatt.

„Az Egyesült Királyságban péntek este (július 27-én) miatt bekövetkezett zivatar miatt a Ryanair kénytelen volt több járatot törölni, ez és az ATC-személyzet hiányának hatása szombaton és vasárnap (július 28-án és 29-én) további zavarokat okozott. A járattörlésekről az érintett felhasználókat értesítettük, valamint a visszatérítés lehetőségeiről vagy a következő rendelkezésre álló járatra történő szabad áttérésről is tájékoztattuk őket. A Ryanair őszintén bocsánatot kér ezekért az időjárási okok miatt és a légiforgalom-irányításban fellépett zavarokért, amelyek teljesen rajtunk kívül álló problémák” – írta a közleményében a Ryanair.

Közleményükben kiemelték: keményen dolgoztak, hogy az érintett ügyfeleiket elszállásolják. Az érintett ügyfelek smst és e-mailt is kaptak egy linkkel, hogy automatikus visszatérítést kapnak, vagy elcserélhetik a repülőjegyüket egy másik járatra.

Napi.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top