Szabadidő

Tengerimalacok megmentésének szentelte életét ez a nő

Menhelyet nyitott tengerimalacoknak a nő, miután látta, hogy egyetlen menedékük sincs.

Forrás: Bart Vandever / Barcroft Media

Saskia Chiesa immáron 20 éve tartja fenn a Los Angeles-i Guinea Pig Rescue-t, ahova tengerimalacok ezreit fogadja be.

„A tengerimalac a szívem csücske, ezért úgy döntöttem, a megmentésükkel szeretnék foglalkozni. Még mindig erősen él bennem az első tengerimalacom emléke, aki elbűvölő, gyönyörű teremtmény volt.”

A menhely megnyitása utáni első hónapban Saskiáék 20 beteg tengerimalacot fogadtak be. A hely most 250 jószágnak ad otthont.

A nő elmondása szerint az élet az otthonban – érthető módon – „elég hektikus”.

Mivel Saskia elfoglalt, ezért önkéntesek segítségét vette igénybe a menhely működtetéséhez. Egyikük, Melissa Brown azt mondja, a tengerimalacok megváltoztatták az életét.

„Szeretem ezt a helyet. Malacparadicsomnak nevezem, ez az otthonom, amikor messze vagyok az igazitól. Szeretem, amikor gyerekek és családok jönnek ide, és annyira izgatottak a sok kis állat látványától. Nagyon sokáig szenvedtem depresszióban, folyamatosan szorongtam, rengeteg érzelmi problémám volt, ezek az állatok pedig jótékony, terápiás hatással vannak rám.”

A menhely az egészségügyi ellenőrzések mellett más szolgáltatásokat is biztosít a tengerimalacok számára, például manikűrt és nyírást is, a szőrös állatok legnagyobb örömére.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top