Szabadidő

Parányi barátra lelt a hatalmas gorilla – cuki videó

A pillanat, ahogy egymásra néznek, megfizethetetlen.

Bobót, a 24 éves nyugati gorillát a majmok mentésével foglalkozó Ape Action Africa szervezet mentette meg 1996-ban. A kameruni Mefou Nemzeti Parkban élő főemlős a napokban egy új barátra lelt, ám nem a gorillák közül. A két állat kapcsolata a legkülönösebb, amit el tudunk képzelni.

Egyik reggel az állatgondozó azt vette észre, hogy Bobo egy parányi fülesmakit simogat, dédelget, majd hagyja, hogy új barátja felmásszon rá, és mászkáljon a nagy, szőrös testén. „A fülesmaki egyáltalán nem félt, kis időt a fűben is eltöltött, majd úgy döntött, hogy visszatér Bobóhoz” – mesélte a szokatlan esetet az Ape Action Africa szóvivője, Elissa O’Sullivan.

Forrás: Ape Action Africa/Alex Benitez

Bobo a domináns hím a csapatban, amelyet 3 nőstény és 3 hím alkot. A két fiatalabb hím korábban át akarta tőle venni a vezérhím szerepét, de nem jártak sikerrel. Most azonban kiderült, Bobónak van egy szelídebb oldala is.

A fülesmakik rendszerint éjszakai állatok, és nagyon ritka, hogy napközben felbukkannának. Még sosem tapasztaltuk, hogy egy vadon élő főemlős kapcsolatba lépett volna a parkban élő egyik mentett állattal” – tette hozzá O’Sullivan.

Közben Bobo csapata is kíváncsiskodni kezdett az új jövevény iránt, azt remélve, hogy vezérük megmutatja nekik. A domináns gorilla azonban megtartotta magának a fülesmakit, akivel legalább 2 órát töltött együtt, majd a picuri barát a kerítés rései között visszatért az erdőbe.

Reméljük, ez egy csodálatos barátság kezdete.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top