Szabadidő

Pezseg, és rohamosan fejlődik Budapest a BBC szerint

Feltörekvő városként ír a lap utazás rovata Budapestről, ahol jó a tömegközlekedés és a street food, a borok mellett pedig a kézműves sörök is egyre népszerűbbek.

Jó példaként említi a magyar fővárost egy cikkben a BBC utazás rovata – szúrta ki a hvg.hu. Az írás kiindulópontja az Economist szokásos éves listája, melyben a világ legélhetőbb városait szokták lajstromba venni, és ahogy mi is megírtuk, idén Bécs átvette a vezetést Melbourne-től.

Ezzel szemben a BBC írásában most a feltörekvő városokra koncentrált, és Honolulu után rögtön második jó példaként említik Budapestet. A cikkben megszólal Wiktoria Skiba, a The Spoiled Queen című magazin alapítója, aki 8 éven át élt itt, és elismerően nyilatkozik a 24 órás tömegközlekedésről, a fejlődő kerékpárút-hálózatról, és az átalakult 7. kerületről.

Skiba emellett méltatja a kávéházak szaporodását, a street food-hullámot és a kézműves sörök egyre nagyobb térnyerését is.

Ugyanakkor a növekedés árnyoldalait is megemlíti az írás. Ide sorolják, hogy a belváros és főleg a bulinegyed egyre zsúfoltabb, illetve, hogy egyre drágábban lehet csak ingatlanhoz jutni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top