Szabadidő

49 nap után mentették ki a tengeren sodródó fiút

A vihar elszakította a kötelet, aztán a fiú majdnem 2000 kilométert hánykolódott a tengeren, de feltalálta magát, és végül kimentették.

Csodával határos módon menekült meg egy 19 éves indonéz fiú, aki egy úszó halászkunyhóban hánykolódott a tengeren 49 napig.

Aldi Novel Adilang a Celebesz mellett található Manado-öbölben dolgozott. Lámpákat kezelt a rompong elnevezésű halászati módszer részeként, ugyanis a halakat fénnyel vonzzák a csapdákba.

Ám egy vihar elszakította a kábelt, amellyel a kis úszóház ki volt kötve, a fiú pedig kisodródott a nyílt tengerre még júliusban.

Fotó: Facebook/Indonesian Consulate General Osaka

Bár a hánykódása során több mint 10 hajót látott a közelében, csak augusztus 31-én vették észre, és mentették ki. Majdnem kétezer kilométert sodródott, amikor egy panamai teherhajó kimentette Guam vizeinél.

A fiú azt hitte, nem fogja túlélni, mert csak néhány napra elegendő vize és étele volt. Még az öngyilkosság is megfordult a fejében, de aztán eszébe jutott szülei tanácsa, hogy imádkozzon a nehéz időkben.

A fiú feltalálta magát, és mindent megtett az életben maradásért. Halászott, majd a kunyhó faelemeiből tüzet rakott, és megsütötte a fogást. A sós vizet pedig a ruháján szűrte át, hogy kevesebb legyen benne a só.

Végül Japánban tették partra, ahonnan hazarepült a családjához.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top