Szabadidő

Fejlesztett a Magyar Posta, idén talán időben megérkeznek a karácsonyi ajándékok

Óránként tízezer csomagot képes kiválogatni a Magyar Posta új berendezése, amelyet a napokban helyeztek üzembe Budapesten. A beruházással már a karácsonyra készülnek.

A korábbi háromezer helyett mostantól 10 ezer csomagot tudnak feldolgozni óránként a Magyar Posta munkatársai, miután véget ért a 10 hónapos beruházás, és üzembe állították az új berendezést a Csomag Logisztikai Központban.

Az új gép egy ötezer négyzetméteres, hétköznapokon éjjel-nappal működő csarnokban üzembe helyezett, 140 méter hosszú gumiszalagpálya, ezen mennek körbe a csomagok. A berendezés leolvassa a vonalkódot, és annak alapján a pálya körül lévő 18 csúszda valamelyikére csúsztatja a küldeményt.

Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében – MTI Fotó: Balogh Zoltán

A gép mellett 35-40 ember dolgozik, korábban 70 emberre volt szükség ehhez a feladathoz. A beruházástól a posta azt várja, hogy gördülékenyebben megy majd a csomagok kiszállítása főleg a közelgő karácsonyi időszakban.

Tavaly a belföldi csomagok száma meghaladta a 21 milliót, a külföldről bejövő árutartalmú küldemények száma a 18 milliót – mondta az InfoRádiónak Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője, aki mérföldkőnek nevezte a beruházást.

A fővárosi beruházás mellett országszerte 60 postán bővítették a raktárakat, tárolókat és csomagkiadó helyeket, továbbá eszközbeszerzésekkel és szorosabb partneri együttműködésekkel is készülnek az ünnepek előtti növekvő terhelésre – hangzott el az InfoRádóban.

Az előrejelzések és az eddigi adatok alapján az árutartalmú küldemények száma 20 százalékkal nőhet, a csomagforgalom idén is rekordot dönthet. A Magyar Posta csak a szállítás utolsó szakaszáért felel, az ügyfeleket pedig arra kérik, hogy időben rendeljék meg a termékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top