Szabadidő

Vége az ősznek, vasárnap este már havazhat is

A hétvégén már napközben is 10 fok alá csökken a hőmérséklet.

Alighogy beköszöntött, lassan véget is ér az ősz: az előrejelzések szerint fokozatos lehűlésre kell számítanunk a következő napokban, a hétvégén sok helyen már 10 fok alatt alakulnak a maximumok, vasárnap estétől pedig a hegyekben már havazhat is – írja az Időkép.

Pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható, a szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4, napközben 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett csapadék továbbra sem várható. A légmozgás többfelé élénk, helyenként erős lesz. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximum-hőmérséklet plusz 6-10 fok között alakul.

Vasárnap észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4-8 fok között várható. Vasárnap estétől a csapadék is megérkezhet, a legmagasabb pontokon esélyes, hogy havazni fog.

MTI/EPA/Robert Ghement

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top