Szabadidő

Sztárok különös újévi fogadalmai

Te tudod már, mit fogadsz meg az újévre? Ha még nem, adunk néhány tippet. Összegyűjtöttük a legmeglepőbb, legizgalmasabb vagy éppen legbénább újévi fogadalmakat, amiket hírességek tettek az elmúlt években.

Az újévi fogadkozások sora a legtöbbeknél általában végtelen, sokan ugyanis úgy gondolják, hogy az év első napja valaminek a mérföldköve lehet, és bármit megígérnek, mert úgy vélik, úgyis sikerül véghez vinni. Pedig az év bármelyik napja pont annyira megfelelő vagy éppen nem megfelelő a változtatásra, mint az első. Természetesen a hírességek sem maradnak ki a fogadalomtételekből, és ebben az időszakban meglepőbbnél meglepőbb nyilatkozatokat tesznek. Vannak, akik világrengető terveket szőnek, és olyanok is akadnak közöttük bőven, akik nagyon ciki vagy éppen megdöbbentő ígéretekkel kezdik az újévet.

A komolytalanok

Miley Cyrus nem éppen a komolyságáról híres, így meg sem lepődhetünk azon, hogy mit határozott el két évvel ezelőtt. Az énekesnő újévi fogadalom gyanánt úgy döntött, hogy soha többé nem hord mást, csak egyberészes ruhákat. Biztosan óriási csalódás volt számára, hogy nem tudta betartani az ígéretét, de a rajongói valószínűleg üdvözölték ezt a botlását.

Gwyneth Paltrow ennél sokkal komolyabb bejelentést tett néhány évvel ezelőtt, amikor úgy nyilatkozott az újévre készülve, hogy attól kezdve bölcsességeit fogja megosztani a világgal, mert szerinte erre van szükségük az embereknek. Szép és nagyvonalú ötlet volt ez tőle, de hogy a világ is úgy gondolja-e, hogy éppen tőle van szükség világrengető bölcselkedésekre, az már más kérdés. Mindenesetre nekem nem igazán rémlik olyan mondat a szájából, ami mély nyomot hagyott volna bennem.

Gwyneth Paltrow mostanában életmód-tanácsadóként nyomja – bár ne tenné…

A családosok

Zac Efron a sztárság közepette sem feledkezett meg családjáról, így az ő újévi fogadalmaiban nem is saját magát, hanem szeretteit állította a középpontba néhány évvel ezelőtt. A színész-énekes úgy döntött, nem telhet el úgy a 2012-es év, hogy édesapjával és testvérével el ne menne egy pasis túrára, elzárva a világ forgatagától. Édesanyjára is gondolt, őt egy olyan helyre akarta elvinni, ahol még soha nem járt, hogy világot láthasson. Arról nem szól a fáma, hogy a tervek valóra váltak-e, mindenesetre szép tőle, hogy mindezt ilyen fontosnak tartotta.

Hát nem aranyos?

Az egészségtudatosak

A káros szenvedélyekről való leszokás gondolata minden évben első helyen áll a sztárok listáján is. Persze elhatározni könnyű, betartani azonban annál nehezebb, de volt, akinek sikerült. Miley Cyrus és Rihanna a dohányzást próbálták maguk mögött hagyni néhány éve, méghozzá sikeresen. Victoria Beckham a pezsgőről igyekezett leszokni, de az ő esetében nem volt éppen szilárdnak mondható ez az elhatározás. Szívesen megnéztük volna, mivel koccintott rögtön az új év első napján.

Éljen Rihanna, aki már nem füstöl így

Bár a dohányzás és az alkohol elhagyása sokakat érint, szinte végeláthatatlan azoknak a sora is, akiket foglalkoztatott már újév napján az a gondolat, hogy egészségesebben éljenek, többet sportoljanak, és leadjanak néhány kilót, köztük az egykori modellel és színésznővel Sofia Vergarával.

A kitartóak

Van, aki nagyon is komolyan veszi az újévi fogadalmakat, olyannyira, hogy egyetlen ígérettel meghatározta a karrierjét és az egész életét. Ilyen Farkas Bertalan űrhajós, aki 14 éves korában azt az ígéretet tette újév napján, hogy belőle egyszer bizony űrhajós lesz, és így is lett. Ő volt az első magyar űrhajós, aki feljuthatott az űrbe 1980-ban.

Valerij Kubaszov (b.) és Farkas Bertalan (j.), az első magyar űrhajós (Fotó: Tumblr)

Cristiano Ronaldo szintén tett olyan újévi fogadalmat, amely meghatározta az életét, és azóta sikerült is véghez vinnie. Egy szilveszteri partin találkozott Eusebióval, a portugálok imádott futballistájával, aki azt nehezményezte, hogy ő az egyetlen portugál aranylabdás futballista. Ronaldo kapva kapott az alkalmon, és újévi fogadalomként megígérte neki, hogy ő lesz a következő. Akkor ez nagyon viccesnek tűnt mindenki számára, de Ronaldónak fáradhatatlan munkával és kitartással 2008-ban sikerült véghez vinni a tervét, és átvette az Aranylabdát.

A balhésok

Olyan hírességek is akadtak, akik az elmúlt években semmi másra nem vágytak, csak egyetlen botránymentes évre. Lindsay Lohan még 2011-ben fohászkodott ezért, de hiába, utána jött csak a feketeleves: drog, alkohol, elvonókúrák, bírósági perek. Justin Bieber is így futott neki a 2015-ös évnek, és szerette volna kihagyni az életéből a rendőrségi ügyeket, bírságokat, de ez sajnos csak vágyálom volt számára.

Nem minden fogadalmat tudunk betartani, ugye Lindsay?

Vannak viszont, akik teljesen reálisan gondolkodnak. Mel Gibson minden bizonnyal a legsikeresebb az újévi fogadalmak betartásában. Ő ugyanis minden év első napján azt fogadja meg, hogy soha nem fog semmit megfogadni. Ezt pedig valószínűleg tényleg gond nélkül tudja majd produkálni 2018-ban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top