Szabadidő

A YouTube végre felveszi a harcot az idióta internetes kihívásokkal szemben

Kitiltják az ön- és közveszélyes tevékenységet promotáló videókat.

A Google bejelentette, hogy változtatnak a YouTube közösségi irányelvein, és a jövőben szigorúbban fellépnek majd a veszélyes internetes kihívásokkal szemben.

A közlemény szerint az erőszakos vagy veszélyes tevékenységre biztató tartalmakat mostantól határozottabban tiltják. Mint írják, a netes kihívásokkal sokszor a testi épségüket, de akár az életüket is veszélyeztetik az internetezők.

A YouTube tárt karokkal fogadja a különféle kihívásokat és tréfás videókat, de csak akkor, ha a vicc nem lépi át egy bizonyos határt, ami után ártalmasnak, veszélyesnek tekinthető a dolog

– olvasható a közleményben.

Az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk olyan internetes kihívásokról, amelyek ebbe a kategóriába esnek. Ilyen például a mosókapszulaevés, vagy a saját testünk felgyújtásával (!) járó fire challenge. Ezekről itt írtunk bővebben:

 

A közelmúltban ilyen internetes őrület volt a Bird Box Challenge, amely a Netflix Madarak a dobozban című horrorfilmje nyomán terjedt el. A kihívás lényege, hogy a résztvevőknek bekötött szemmel kell elvégezniük mindenféle hétköznapi teendőket. Hiába figyelmeztetett közleményben a Netflix, végül baleset lett a dologból, miután egy tini bekötött szemmel vezetett és karambolozott.

A YouTube ezen felül a lelki épség védelmére is nagy hangsúlyt helyez a jövőben, és a gyerekeket traumatizáló tartalmakat is letiltják. A problémára a DaddyOFive nevű YouTube-csatorna kapcsán kirobbant botrány világított rá. Az oldalt egy házaspár vezette, akik saját gyerekeiket alázták meg a videóikban a nézettségért. Az ügyről itt írtunk bővebben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top