Szabadidő

Jön az okoscipő, ami ráigazítja magát a lábadra

Létezik cipő, amelyik érzékeli, ha kezd fájdalmassá válni a viselése? Ez álomnak tűnhetett eddig, ám hála a technikának, a sportőrületnek és a Nike csapatának, a cipők is okosodni fognak. Legalábbis a kosárlabdában. Egyelőre.

A kosarazáshoz fejlesztett okoscipőt a Nike. A cipő adatokat gyűjt a használójáról a talpán lévő szenzorokkal, amelyek segítségével a cipő befűzi magát, és akár egy egész kosármeccs alatt biztosítja viselőjének a komfortérzetet – számol be az Infostart.

Egészen megváltozik a játék – ígérik. Fotó: Pexels.com

A cipő olyan intelligens, hogy a Nike Adapt app segítségével vagy egy okostelefonnal is beállítható, hogy a játék egyes szakaszaiban milyen viseletet nyújtson. A cipőhöz tartozó mobilos alkalmazás nem csupán abban segít, hogy a cipő illeszkedjen a használója lábára, hanem tárolja is az adatokat, hogy később azok elemezhetők legyenek.

Fűző nélkül szabadabb

A kosárcipőt a Nike csapata évek óta igyekezett kifejleszteni. Tesztelték amatőrökön és profikon is; a főszerepet persze Jayson Tatum és De’Aaron Fox NBA-játékosok kapták.

A csodacipő könnyen felismerhető; fűző nélküli, futurisztikus megjelenéssel bír, komfortos viseletet kínál. Már csak az a kérdés, hogy a lány kosarazók mit szólnak majd hozzá.

Az okoscipő február 17-től kerül a boltokba, körülbelül 350 dollárért (98 ezer forint) szerezhető be.

Pécsi Zsófia – Pápai Anita – Centrál Médiaakadémia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top