Szabadidő

Szeretsz világot látni, és imádod a futást? Íme a 4 legmenőbb maratoni futóverseny

Aki egyszer elkezdett futni, soha nem szűnik meg sportolni. Ráadásul vannak, akik a kilométereket is hajszolják, és nem átallanak nekimenni egy-egy maratonnak. Szerencséjükre a világ tele van szebbnél szebb tájakon, városokon áthaladó futóversenyekkel.

Légszomj, izzadság, ólomnehéz lábak, mégis, amikor eléred a kitűzött célt, mindez a szenvedés a jótékony feledés homályába vész. A szép környezet, a szurkoló tömeg pedig arra sarkall, hogy ne add fel. Amikor már megállnál, de a szíved még visz tovább. Ez nem csak egy verseny, ez akaraterő, kitartás és határtalan sikerélmény.

4 maraton, ami bakancslistára érdemes

Ha már (majdnem) simán megy a 42 km, pontosabban 42,195 km, akkor ideje körülnézni a világban, hová szeretnénk utazni, mi az a desztináció, ahol nemcsak szívesen futnánk le a maratont, de pár napot el is töltenénk kirándulással, városnézéssel.

Róma

Olaszország fővárosa az örök város. A római maraton pedig olasz föld legnépszerűbb futóversenye, amit rögtön tavasszal április 7-én rendeznek meg. Az útvonal felér egy ókori történelemórával: a Colosseumhoz közeli Fori Imperiali a rajt és a cél is egyben, közben pedig a Tevere mentén futhatunk, érintve a vatikáni Szent Péter teret is.

Pinterest

undefined

Athén

Az olimpiai játékok hazája, Görögország sem maradhat ki a látványos maratoni versenyek sorából. 2019. november 10-én rendezik itt a következő megmérettetést. A legendás szerint egy Fillipidész nevű katona futva tette meg a Maraton és Athén közti távot, hogy hírül vigye a görögök perzsák felett aratott győzelmét Kr.e. 490-ben.

Pinterest

undefined

Tromsø

Éjféli maraton napfénynél. Ezt tudja a legészakibb városban megrendezett maratoni futóverseny. A norvég város az északi sarkkörön túl 400 km-re fekszik, a június 22-én megrendezett maraton éppen ezért különleges, hiszen ebben az időszakban itt nincs sötét. Futás közben megcsodálhatjuk a norvég fjordokat és a város híres fakatedrálisát.

Pinterest

undefined

New York

Ha a világ legnagyobb maratoni futóversenyén szeretnénk részt venni, akkor irány a Big Apple. November első vasárnapja minden évben erre a futóünnepre van lefoglalva 1970 óta. Rajt: Staten Island, majd Brooklyn, Manhattan és Central Park következik. Minden évben nagyjából 100.000 ember jelentkezik, közülük 50 ezer szerencsés vehet részt ténylegesen a versenyen.

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top