Szabadidő
Szponzorált tartalom

Nagy Feró szereti a színházat (x)

Több mint másfél éve fut telt házzal az Újszínházban Nagy Feró rock hórukkja. A RICSE, RICSE, BEATRICE címen futó előadás, melyben a Nemzet Csótánya is szerepel, minden korosztályt egyformán vonz. Nem is meglepő: a legendás zenekar élőben játszik, és Feró összes titka feltárul a színpadon. Nagy Feróval beszélgettünk

Rockkoncert és színházi élmény egyetlen előadásban – leginkább így lehetne jellemezni az Újszínházban futó rock hórukkot. A RICSE, RICSE, BEATRICE című darab Nagy Feró szemszögéből mutatja be a zenekar történetét, rengeteg Beatrice-nótával és látványos tánckoreográfiákkal megfűszerezve. Gondoltad, hogy ekkora siker lesz ez az előadás?

  • Már az ötletet is hülyeségnek gondoltam, és ezt meg is mondtam Dörner Györgynek, amikor előállt azzal, hogy csináljunk belőlem színdarabot. Ő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, hamarosan elém tette a szövegkönyvet. Láthatóan neki lett igaza. A Beatricét nemcsak a koncerteken, hanem a színházban is szeretik. Folyamatosan telt házasak ezek a színházi bulik. Sőt, a visszajelzésekből tudom, hogy sokan nem is egyszer ültek már be megnézni minket!

A premier óta már harmincszor játszották ezt a darabot az Újszínházban. Te hogyan látod, mennyit változott a kezdetek óta?

  • Rengeteget! Minden alkalommal megnézem azokat a jeleneteket is, amikor nem vagyok színpadon, mert nagyon izgulok a színészekért, de meg kell mondanom, veszett jól csinálják! Azt látom, hogy öröm számukra ez a feladat, minden alkalommal belevisznek valami pluszjátékosságot, ettől abszolút élővé válik az egész. Szóval baromi jók ezek az esték!

A fiatal Nagy Ferót Kurkó József alakítja. Milyen érzés magadat nézni?

  • Állati jó ez a srác, pedig elárulom, nem is akarta elvállalni, mert azt mondta: Nagy Ferót nem lehet eljátszani. Én pedig azt válaszoltam neki: tényleg nem lehet, de nem is kell – ha önmagából teszi bele azt az életérzést, szabadságot, lazaságot, őszinteséget, amit csak a rock and roll adhat, akkor működni fog. Működik is: élvezem, amikor Józsi Nagy Ferót játszik, eszméletlen a fickó! Nem próbál engem utánozni, és így hiteles.

A darab során a zenekar élőben játssza a Ricse-nótákat a zenekari árokban ülve, miközben a színpadon színészek alakítják az egykori együttes tagjait. A zenészek ezt hogy élik meg?

  • Hát mindenképpen furcsa nekik hogy a legtöbb jelenetben nem látszanak, de szeretik a színházasdit, ami más, mint a rockkoncert. Itt a színészekre kell figyelniük, velük interakcióban lökik a nótákat. Hát persze, hogy baromi klassz, ezért imádja a közönség!

Jegyek itt elérhetők.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top