Szabadidő
Szponzorált tartalom

Gyertek, táncoljatok! (x)

Mielőtt kitörne a táborokkal és napközikkel teletűzdelt nyári szünet, gyűjtsd össze a családodat gyerekestül, nagyszülőstül, és csináljatok egy nagy, közös programot június 16-án a Szent István-bazilika előtti téren! 400 gyerekkel táncolhattok együtt a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjén, és még az is kiderül, milyen is az a 19. századi rockzene!

A világ top zenekarai között emlegetett Budapesti Fesztiválzenekar ezen a nyáron ötödször rendezi meg ingyenes szabadtéri koncertjét, a TérTáncKoncertet, ahol több mint 400 gyerek táncol együtt a játékukra. Ahány fiatal, annyi történet: rengeteg köztük a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, sokan most jönnek először a fővárosba, de vannak köztük szerencsésebb sorsú gyerekek is. Bármennyire különböznek is egymástól, bármilyen messziről is érkeznek földrajzilag, lelkileg vagy szociális hátterüket tekintve, ezen a napon, ebben az órában együtt alkotnak valami hatalmasat egy világhírű zenekarral, többezer ember előtt. Gyertek ki ti is a térre, örüljetek a bátorságuknak és a tehetségüknek! Ha van kedvetek, táncolhattok is!

Fischer Iván karmester idén Beethoven 7. szimfóniáját vezényli. „Ez a darab azért illik nagyon ehhez az eseményhez, mert ez a tánc ünnepe. A gyerekek az utolsó tételre fognak táncolni, ami olyan, mint egy 19. századi rockzene. Beethoven mindig a szabadság és a hatalmas öröm szimbóluma volt, ezt fejezi ki ez a szimfónia is.”

A téren idén is többezer papírszék várja a közönséget, amit a koncert után ingyen hazavihettek, és indulhat az újrahasznosítás: egy kis festés, rajzolás, és mindjárt kész a legújabb, legegyedibb családi bútor is!

Találkozzunk, hallgassunk együtt zenét, és örüljünk a táncoló gyerekeknek és egymásnak! Ha támogatnád a TérTáncKoncerten fellépő gyerekeket, itt azt is megteheted.

A koncert helyszíne és időpontja:

Szent István-bazilika előtti tér, Budapest

2019. június 16., 19 óra

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top