Szabadidő

Olvasóhelyiséggé alakítottak egy telefonfülkét Győrben

A helyi könyvtár frissíti a változatos irodalmi és újságkínálatot.

Az MTI nyomán azt írja a Sokszínű vidék, hogy új életet kapott, és egyedülálló közösségi könyves pavilonná alakult egy régi telefonfülke Győrben, Adyvárosban, a Kuopio Park Földes Gábor utcai szakaszán. A pavilont hétfőtől látogathatja a nagyközönség.

Zalaegerszegen is van egy könyvtárfülke. MTI Fotó: Varga György

A győri telefonfülke a nyomtatott könyveket és az olvasást népszerűsíti, a lap szerint ez a mai digitális világban roppant fontos feladat.

„Az átalakított pavilonba mindenki beviheti azokat a könyveket, amelyeket megunt, és elviheti belőle azokat, amelyeket szeretne elolvasni. A cél, hogy kialakuljon egy olvasó, egymással beszélgető közösség” – mondta Radnóti Ákos alpolgármester.

A régi telefonfülkében egy kisszéket is elhelyeztek, esténként pedig világítás segít az olvasásban. A pavilonban háromszáz kötet található, amelyeket a győriek adományoztak a Dr. Kovács Pál Könyvtárnak és Közösségi Térnek.  A könyvtár gondoskodik arról, hogy a könyv- és újságkínálat mindig megfelelő legyen.

A Budapest melletti Remeteszőlősön a Vénusz utcában is van egy különleges régi telefonfülke, ebben csak fel kell venni a kagylót, és már szól is egy Örkény egyperces. Mellette szintén közösségi könyvtár: vihető, hozható a könyv. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top