Szabadidő

Már automatából is vásárolhatunk lájkokat

A gépezet segítségével a népszerűbb közösségi oldalakon válthatjuk virtuális elismerésre a pénzünket.

A Quick Fix elnevezésű lájkautomatát a finnországi Pixelache fesztiválra fejlesztette ki a belga Dries Depoorter stúdió. Az eszköz bármilyen valutával használható, de a gyári beállítást használva euróval működik.

Az alábbi videón látható a gépezet működése, amelyből kiderül, hogy az Instagram felületén 50 lájkért 1 eurót kell fizetnünk, azonban óriási mennyiségi kedvezményt is kaphatunk, hiszen 1000 lájk csak 3 euróval kerül többe. Akár követőket is vásárolhatunk, 500 instagramos „follower” 3 eurónkba kerül.

Bár természetesen nem valós személyekről, hanem számítógép által generált kamuprofilokról van szó, ez bizonyára sokakat nem gátolna abban, hogy feltörjék a malacperselyt, és alaposan megdobják a követőszámukat. A Quick Fix masina egyébként ugyanezt a Facebook, a YouTube és a Twitter hálózatán is képes teljesíteni.

Mivel nem valódi felhasználókról van szó, arra semmiféle garancia nincsen, hogy a közösségi oldalak nem törlik a kamuprofilokat, így a „drága” pénzen vásárolt lájkok is eltűnhetnek, mivel azonban egy művészeti alkotásról van szó, ezt alighanem senki sem rója majd fel a Pixelache szervezőinek.

Ha a „kézi” nem elég, most gépesített lájkokkal turbózhatjuk közösségi oldalainkat (Fotó: iStockphoto)

A közösségi médiában egyébként nem ritkaság az álfelhasználókkal történő seftelés, sőt, egyes magyar celebritások Facebook- és Instagram-oldalait alaposabban megvizsgálva nagy magabiztossággal kijelenthető, hogy álfelhasználók segítségével duzzasztották fel a követői táborukat, igaz, ezeket valószínűleg nem egy automatából, hanem egy-egy erre szakosodott cégtől szerezték be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top