Szabadidő

Túszul ejtette saját medvéjét egy cirkuszos

Magára zárta a rácsos ajtót, valamint foglyára, Vipa mackóra. A medve láthatóan nagyszerű játékként fogta fel a túszdrámát.

Túszul ejtette saját medvéjét egy litván cirkusztulajdonos, amikor állatvédők feljelentése alapján a hatóságok el akarták tőle kobozni az állatot – számolt be az RTL Híradó. A férfi a medvével együtt bezárkózott annak óljába, és 24 órán keresztül farkasszemet nézett a rács túloldalán várakozó aktivistákkal.

Vipáért azért jöttek az állatvédők, hogy kiszabadítsák a litván férfi magáncirkuszából és elvigyék egy állatkertbe, ahol nem kell többé biciklis mutatványokkal szórakoztatnia a közönséget, hanem zavartalanul élvezheti a nyugdíjas éveit. A cirkusztulajdonos azonban nem akart megválni a mackójától, amelyet ő nevelt fel egészen kiskorától, és állítása szerint úgy megszerette, mintha a saját gyereke lenne.

Hiába mutatták neki az aktivisták a medve elkobzásáról szóló hivatalos végzést. Ő arra hivatkozott, hogy soha nem bántotta az állatot, és mindig tágas, kényelmes helyen tartotta, amelyhez szabadtéri kifutó is tartozott. A patthelyzet 24 órán keresztül tartott, úgyhogy a férfi és mackója az éjszakát is együtt töltötték.

Végül a litván környezetvédelmi miniszternek személyesen kellett felhívnia a túszejtőt, hogy elengedje Vipa mackót. Azzal győzte meg a cirkuszost, hogy garantáltan látogathatja majd az állatkertben kedvencét, sőt ha a medve egészségi állapotát rendben találják, akkor beszélhetnek arról is, hogy milyen feltételekkel kaphatja esetleg vissza Vipát.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top