Szabadidő

Klein Dávid: „Kőlavina indult el a hegyoldalban”

Bejelentkezett a hegyről.

Fotó: Klein Dávid Facebook

Június 25-én megírta az nlc is, hogy Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók a eljutottak az alaptáborba, ahonnan a K2 meghódítására indulnak. Klein egy Facebook posztban számolt be a körülményekről, a poszt tetején 20-i dátum van, nyilván akkor kerültek lejegyzésre a szavak, a publikálás váratott magára. 

„2019-06-20. Igazán jól alszom, csak néha arra riadok, hogy kőlavina indult el a hegyoldalban. Szerencsére ez minden alkalommal vaklárma: az öszvérek ugranak meg időről időre, az ő patáik dübörögnek az agyagos, köves hegyoldalban. A mai nap újabb vízválasztó: már nem csak a gleccseren masírozunk, de az éjszakát is a gleccser közepén – egy Goro II névre hallgató táborhelyen – töltjük majd. A gleccser is érdekesebb arcát mutatja ma: egyre többször kell meredek jéglejtőkön leszánkáznunk, vagy sebes folyású gleccserpatakot átugranunk. Sajnos egy ilyen átkelés során filmes barátunk – Géczy Dávid – lába alól kifordul egy kő, egy pillanatra megmártózik a patakban és – ami még ennél is nagyobb baj – meghúzza a bokáját. A nap további részében heroikus erőfeszítéssel vonszolja tovább magát. A táborba érve aztán Szilárd a csodagumiszalagjával kezeli Dávid bokáját. Talán javul majd, de ha nem, akkor barátunk további útja az alaptáborba kétségessé válik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top