Szabadidő

35 éve ugyanazzal a táblával vesz részt a Pride-on ez a nő

Ezzel támogatja lányát és mindenki mást, akit hátrányosan megkülönböztetnek a szexuális orientációja miatt.

Nagyot mentek a tegnap véget ért Pride-hónap során a tizedik (!) ikszet taposó aktivisták. Az nlc-n is megírtuk George Montague történetét, akinek 45 évet kellett várnia, hogy hivatalos bocsánatkérésben részesüljön, miután azért ítélték el, mert egy férfival folytatott szerelmi viszonyt – mindezt ráadásul az után, hogy Nagy-Britanniában dekriminalizálták az azonos neműek kapcsolatát.

Most pedig Frances Goldint szeretnénk bemutatni nektek, aki a New York Pride-on vett részt, ráadásul ugyanazzal a táblával, amelyet már 35 éve minden alkalommal magával visz.

A táblán a következő felirat olvasható: „I Adore my Lesbian Daughters, Keep Them Safe!” – vagyis „Csodálom a leszbikus lányaimat, vigyázzatok rájuk!”.

Frances Goldin a 2019. június 30-i New York Pride-on (Fotó: iStockphoto)

Az asszony sok fontos ügyet támogat aktivistaként: évtizedek óta harcol például a megfizethető lakhatásért. Ezen a téren olyan eredményeket ért el, hogy még egy kifejezetten idős emberek számára épült lakóparkot is elneveztek róla.

Frances Goldinnak egyébként egy vér szerinti lánya van: Reeni Goldin, a büszke mama őt és feleségét, Marge-ot kísérte el a New York Pride-ra, mint már korábban is számtalan alkalommal.

Frances Goldin és táblája a 2015-ös New York Pride-on (Fotó: iStockphoto)

„50 év telt el a Stonewall-felkelés óta” – mondta Reeni Goldin a CCN hírcsatornának nyilatkozva, utalva az 1969-ben történt incidensre, amely az LMBTQ-közösség felszabadításának egyik szimbóluma. 

„Azonban a mostani társadalmi helyzetben, amikor rengeteg gyűlölet árad mindenhonnan, szükségünk van a szolidaritás erejére.”

„És a boldogságra” – tette hozzá a felesége. „A boldogság érzésére, hogy itt lehetünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top