Szabadidő

Így készül a látvány az IMAX-mozik filmjeihez

A különleges filmformátumot kifejlesztő cég látványos videóban mutatta meg, mire van szükség a tökéletes filmes illúzióhoz.

Az IMAX az Image Maximum kifejezés rövidítése, amelyet a mozirajongók már jól ismerhetnek. A technológiát a kanadai IMAX Corporation fejlesztette ki még 1970-ben. Magyarországon az első IMAX-rendszerű mozit 2007-ben nyitották.

A cég nemrég a kaliforniai JAMM kreatív stúdióval együttműködve tette közzé az alább is látható videót, amelyen bemutatják, hogy hány rétegből állnak össze a felvételek a lélegzetelállító látványhoz.

Az IMAX-technológia szűk 40 éves késéssel érkezett meg Magyarországra (Fotó: Getty Images)

Az egyik képsor például azt mutatja be, hogyan kerül egy hatalmas tigris egy felhőkarcoló egyik emeleti lakásába, míg egy másikon azt láthatjuk, hogyan jön létre egy titokzatos barlang, amelyben egy fáklyát tartó nő sétál.

A JAMM kreatívjai mindent bevetnek, a való világból származó felvételeket szemkápráztató számítógépes grafikával ötvözik: a technológia segítségével életre kelnek az erdők, de egyik pillanatról a másikra az időjárást is kedvük szerint befolyásolhatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top