Szabadidő

Eltűnnek a lájkok az Instagramról

Egyelőre csak teszt jelleggel, néhány országban.

Néhány országban, egyelőre teszt jelleggel eltünteti a posztok alatti lájkokat az Instagram. A saját fotói alatt mindenki továbbra is látni fogja, hogy hányan lájkolták azokat, ám mások oldalain csupán a legutolsó lájkoló felhasználóneve, valamint az and others (és mások) felirat lesz látható, a lájkok száma nem.

A cég a kísérletet májusban Kanadában már elvégezte, most Ausztrália, Új-Zéland, Írország, Olaszország, Japán és Brazília következik.

instagram

(iStock)

„Reméljük, ez a teszt csökkenti a lájkok számából fakadó nyomást, és segít arra összpontosítani, hogy olyan dolgokat ossz meg, amiket szeretsz” – fogalmazott közleményében Mia Garlick, a Facebook ausztráliai és új-zélandi, irányelvekért felelős vezetője. 

A cél, hogy a felhasználók kevésbé koncentráljanak a lájkokra, és valóban a történetüket meséljék el az alkalmazáson keresztül.

Tanulmányok bizonyítják, hogy a közösségimédia-platformok komoly befolyással bírnak a mentális állapotra, különösképp a fiatalok esetében. A lájkok formájában érkező, azonnali visszajelzés növelheti az önbecsülést, a kevés lájk viszont csökkentheti azt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top