Szabadidő

Zajpróbát tartottak a Szigeten, íme az eredmény!

A fesztivál ideje alatt öt mérőállomás ellenőrzi majd a zajszintet.

Az előírásoknak megfelelő, határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje, hétfő éjjel, hangpróba keretében mérték meg a Duna mindkét oldalán, a szomszédos kerületekben – közölte a Sziget főszervezője az MTI-vel.    

Kádár Tamás elmondta, a hangpróba alatt négy helyszínen végeztek méréseket, és minden érték a határértéken belül volt. A teszt alatt a Sziget hat-hét helyszínét is megszólaltatták egyszerre – fűzte hozzá.

sziget 2019 zajszintmérés

Millei Lajos igazságügyi szakértő zajszintet mér a 27. Sziget fesztivál kezdete előtt az óbudai Fő téren 2019. augusztus 6-án. Mellette Kádár Tamás, a Sziget főszervezője és Kadelka Róbert hangkontrollosztály-vezető (MTI/Mónus Márton)

Kádár Tamás elmondta, a szabályozás szerint este 11 óráig 65, utána 55 decibel a megengedett hangerő.

Kiemelte, a fesztivál ideje alatt folyamatosan öt telepített mérőállomás méri majd a zajszintet. Ha lakossági panasz érkezik valahonnan, akkor ott is mérnek majd, továbbá ha fesztivál közben esetleg azt tapasztalják, hogy a határértéken felüli a zajszint, akkor azon tudnak állítani – mondta el Kádár Tamás.

A fesztivál szerdán kezdődik, de mintegy tízezer ember már a Szigeten van.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top