Szabadidő

Megdőlt a világcsúcs, több mint két óráig állt nyakig jégben – hűsítő fotók

Egy jéggel töltött üvegkabinban állt több mint két órát Josef Köberl osztrák extrémsportoló, írja az MTI.

A téli jeges vizekben való úszásáról közismert, állóképességét a végletekig próbálgató férfi a bécsi főpályaudvar előtt szombaton felállított mintegy két méter magas üvegkabinba fürdőnadrágban állt be. Ezután a segítői feltöltötték jégkockákkal az átlátszó kabint, a jég a férfi álláig ért.

A jégben állás világcsúcskísérlete közben jéggel teli fülkében álló Josef Köberl osztrák sportember egészségi állapotát ellenőrzik Bécsben 2019. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

Két óra, nyolc perc és 47 másodperc után jött ki a kabinból, amivel új Guinness-rekordot állított fel. Az előző hasonló kísérlet egy óra 53 perc és 10 másodpercig tartott.

„Teljesen jól vagyok (…), nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni. Most majd felveszek egy zoknit”

– mondta nevetve, amint kilépett kabinból.

Kinyitják Josef Köberl osztrák sportember jéggel teli fülkéjének ajtaját, miután megdöntötte a jégben állás világcsúcsát Bécsben 2019. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

Testhőmérséklete 34,3 Celsius-fokra hűlt le, majdnem ugyanannyi volt, mint az árnyékban mért 34 Celsius-fokos bécsi hőmérséklet. A téren álló 24 Celsius-fokos mentőautóban alaposan kivizsgálták, és felmelegítették a sportolót.

Hordágyra fektetik Josef Köberl osztrák sportembert, miután megdöntötte a jégben állás világcsúcsát Bécsben 2019. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

Köberl azt is tervezi, hogy hosszában végigúszik a Dunán és a Níluson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top