Szabadidő

Zápor-hőség duóval búcsúzik az augusztus

Augusztus utolsó hetében sem tágít a meleg, nyári idő, a legtöbb helyen 30 fok feletti maximumokkal. Azért jó, ha kéznél lesz az esernyő, gumicsizma, esőkabát is!

Ugyan sok napsütésre készülhetünk, de a megnövekvő gomolyfelhőkből hétfőn zápor, zivatar alakulhat ki. Emiatt a legtöbb helyen fülledtté, párássá válik a levegő, 28-34 fok várható.

Kedden elszórtan, főleg a Dunántúlon és északon számíthatunk zivatarok kialakulására, de továbbra is 30 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

MTI Fotó: Kallos Bea

Szerdától csökken a zivatarok száma, és perzselő napsütésre számíthatunk. Néhol nyugaton és az Északi-középhegységben jöhet zápor, zivatar. Az enyhe reggel után 29-35 fokos meleggel számolhatunk.

Csütörtökön is marad a forróság, akár 35 fokkal. Nyugaton és néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő zivatar. 

Pénteken többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan, nagyobb számban az ország nyugati, délnyugati felében várható zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 29 és 34 fok között alakul. 

MTI/Varga György

Szombaton, augusztus utolsó napján helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

(via: Időkép / Kiderül)

Kiemelt kép: MTI Fotó: Manek Attila 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top