Szabadidő

Röhrig Géza lesz Jézus az Oscar-jelölt zseni új filmjében

A Saul fia főszereplőjére Terrence Malick is felfigyelt.

Az Oscar-díjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza is játszani fog Terrence Malick következő, The Last Planet (Az utolsó bolygó) című filmjében. Nem is akárkit, magát Jézus Krisztust formálja meg.

A készülő filmről egy másik színész, az ugyancsak Oscar-díjas Mark Rylance (Kémek hídja) beszélt a deauville-i filmfesztiválon a hétvégén. Rylance elmondta, hogy a The Last Planetben ő fogja játszani a Sátánt, ráadásul rögtön négy különböző alakban is. A szereplőgárda tagja még a belga Matthias Schoenaerts (Bikanyak) Péter apostol szerepében.

Röhrig Géza a Saul fiában (Forrás: Laokoon Filmgroup)

Terrence Malick az amerikai film különc zsenije. Többször is jelölték Oscar-díjra (Az őrület határán és Az élet fája című filmjeiért), legutóbbi filmje a második világháborús történetet feldolgozó A Hidden Life, amelyet az idei cannes-i filmfesztiválon mutattak be. 

Röhrig Gézának nem ez az első amerikai filmszerepe a Saul fia sikere óta: a Porrá című filmben például rabbit alakított Matthew Broderick oldalán.

(The Film Stage via Filmklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top